Rubriek: seizoen 2014-2015

Loting & uitslagen 1e dag finale World Cup Erfurt

Zaterdag is de eerste dag van de wereldbekerfinale in Erfurt. Met een sterk gedevalueerd deelnemersveld staat er per afstand bij lange na niet het maximale aantal ritten op het programma. Erg jammer voor zo’n wedstrijd! Het eerste startschot klinkt zaterdag om 13.55 uur in de Gunda Niemann Stirnemann Halle.

Lees verder...

Programma finale World Cup 2014/2015 Erfurt

Wat mij betreft gaat dit schaatsseizoen als een nachtkaars uit .. normaal gesproken is de wereldbekerfinale een prachtige wedstrijd. Maar de timing is helemaal verkeerd. Dat is helaas ook te merken aan het grote aantal afmeldingen voor de World Cup finale, zaterdag 21 en zondag 22 maart in het Duitse Erfurt. Toch is het programma

Lees verder...

Sven Kramer wint 5000 meter en leidt WK Allround

Sven Kramer heeft zaterdag bij het WK Allround in Calgary de 5000 meter gewonnen in 6.07’49. Kramer klom ermee naar de top van het klassement na de eerste dag. Maar het was niet het wereldrecord waar de Fries op had gehoopt. En Yuskov en Pedersen blijven gevaarlijk dicht bij hem in de buurt ..

Lees verder...

Richardson leidt WK, Sablikova wint 3000 meter

Martina  Sábliková heeft zaterdag bij het WK Allround in Calgary de 3000 meter op haar naam geschreven. Met haar tijd van 3.55’10 klom ze naar de tweede plek in het algemeen klassement. Dat wordt na de eerste dag van het WK aangevoerd door de Amerikaanse Heather Richardson (foto) die eerder op de zaterdag de 500

Lees verder...

WK Allround: Morrison en Richardson winnen 500 meter, Koen Verweij valt

Heather Richardson en Denny Morrison hebben zaterdag in Calgary de openingsafstand van het WK Allround 2015 gewonnen. De Amerikaanse Richardson was veruit de snelste dame op de 500 meter met 37’11. De Canadees Morrison blufte in eigen huis alles en iedereen af met de enige 34′er in de Olympic Oval: 34’98.

Lees verder...