Rubriek: marathon

Voortaan traumaspecialist bij marathons

(Foto Siep Luinenburg: boardingwens in Thialf voor marathonschaatser Christijn Groeneveld die tijdens een wedstrijd zwaargewond raakte). Bij elke marathonwedstrijd zal voortaan een medische traumaspecialist aanwezig zijn om snel eerste hulp te kunnen verlenen bij ongevallen op het ijs. Dat heeft de Koninklijke Nederlandse schaatsbond vrijdag bekend gemaakt.

Lees verder...

Programma NK Allround en NK Sprint 2014

Wat een bijzonder weekend zal dat worden in het Olympisch Stadion in Amsterdam! Op de Coolste Baan van Nederland vindt van vrijdag 28 februari tot en met zondag 2 maart het NK Allround en het NK Sprint plaats. Sportief gezien na de Winterspelen natuurlijk niet van de hoogste prioriteit maar het wordt gegarandeerd een feestje.

Lees verder...

Noordlaren hoopt ook in 2014 op marathonprimeur

Als je al jaren de eerste marathon op natuurijs hebt georganiseerd, dan wil je ook in 2014 de concurrentie natuurlijk het nakijken geven. Alleen heeft ijsvereniging De Hondsrug dit jaar wel een beetje erg vroeg de schaatskoorts. De vereniging  is woensdagavond begonnen met het aanleggen van een ijsvloer. (Beeld: RTV Noord)

Lees verder...

Stroetinga verslaat Silovs en Groeneveld in Mass Start

Arjan Stroetinga heeft zondag bij de wereldbekerwedstrijden in Inzell de mass start gewonnen. Stroetinga reed in de laatste 100 meter weg van de Let Haralds Silovs en Christijn Groeneveld met wie hij in de laatste ronden op kop reed. Silovs kwam als tweede over de streep, Groeneveld werd derde.

Lees verder...

Koreaanse Kim snelst op Mass Start

Bo-Reum Kim heeft zaterdag bij de wereldbekerwedstrijden in Inzell de Mass Start gewonnen. De Koreaanse bleef na 15 ronden Mariska Huisman en de Italiaanse Franscesca Lollobrigida voor in de eindsprint. Althans .. dat was de uitslag die in eerste instantie werd gemeld. Later verscheen de officiële rangschikking met Lollobrigida op nummer twee en Huisman als

Lees verder...

Simon Schouten wint ‘De Hel van de Weissensee’ 2013

Simon Schouten heeft zaterdag de ‘Hel van de Weissensee’  op zijn naam geschreven. De editie van 2013 vond door sneeuwval onder barre weersomstandigheden plaats. Schouten kwam in Oostenrijk over de finish met een voorsprong van ruim een minuut op de nummer twee Frank Vreugdenhil. Jouke Hoogeveen werd derde. (Beeld: livestream weissensee.nl)

Lees verder...

Vandaag Alternatieve Elfstedentocht Weissensee 2013

Om 7.30 uur is zaterdagochtend- onder barre weersomstandigheden – in Oostenrijk de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee van start gegaan. De dames en de heren uit de landelijke Topdivisie/Eerste Divisie schaatsen respectievelijk 150 en 200 kilometer, vergelijkbaar met de echte Elfstedentocht in Friesland.

Lees verder...

Mariska Huisman wint Open NK 2013 op de Weissensee

Na het NK op natuurijs in eigen land heeft Mariska Huisman woensdag ook het Open NK Marathon 2013 op haar naam geschreven. Op de Weissensee in Oostenrijk liet Huisman na 70 kilometer Elma de Vries en Erna Last Kijk in De Vegte in de massasprint achter zich.

Lees verder...