Rubriek: marathon

Voortaan traumaspecialist bij marathons

(Foto Siep Luinenburg: boardingwens in Thialf voor marathonschaatser Christijn Groeneveld die tijdens een wedstrijd zwaargewond raakte). Bij elke marathonwedstrijd zal voortaan een medische traumaspecialist aanwezig zijn om snel eerste hulp te kunnen verlenen bij ongevallen op het ijs. Dat heeft de Koninklijke Nederlandse schaatsbond vrijdag bekend gemaakt.

Lees verder...

Programma NK Allround en NK Sprint 2014

Wat een bijzonder weekend zal dat worden in het Olympisch Stadion in Amsterdam! Op de Coolste Baan van Nederland vindt van vrijdag 28 februari tot en met zondag 2 maart het NK Allround en het NK Sprint plaats. Sportief gezien na de Winterspelen natuurlijk niet van de hoogste prioriteit maar het wordt gegarandeerd een feestje.

Lees verder...

Noordlaren hoopt ook in 2014 op marathonprimeur

Als je al jaren de eerste marathon op natuurijs hebt georganiseerd, dan wil je ook in 2014 de concurrentie natuurlijk het nakijken geven. Alleen heeft ijsvereniging De Hondsrug dit jaar wel een beetje erg vroeg de schaatskoorts. De vereniging  is woensdagavond begonnen met het aanleggen van een ijsvloer. (Beeld: RTV Noord)

Lees verder...

Koreaanse Kim snelst op Mass Start

Bo-Reum Kim heeft zaterdag bij de wereldbekerwedstrijden in Inzell de Mass Start gewonnen. De Koreaanse bleef na 15 ronden Mariska Huisman en de Italiaanse Franscesca Lollobrigida voor in de eindsprint. Althans .. dat was de uitslag die in eerste instantie werd gemeld. Later verscheen de officiële rangschikking met Lollobrigida op nummer twee en Huisman als

Lees verder...

Simon Schouten wint ‘De Hel van de Weissensee’ 2013

Simon Schouten heeft zaterdag de ‘Hel van de Weissensee’  op zijn naam geschreven. De editie van 2013 vond door sneeuwval onder barre weersomstandigheden plaats. Schouten kwam in Oostenrijk over de finish met een voorsprong van ruim een minuut op de nummer twee Frank Vreugdenhil. Jouke Hoogeveen werd derde. (Beeld: livestream weissensee.nl)

Lees verder...