Rubriek: sprint

Schaatskalender seizoen 2015 – 2016

Wat een manco is dat toch! Als je als schaatsliefhebber gaat zoeken op internet naar een duidelijk overzicht van de belangrijkste schaatswedstrijden voor komend seizoen, dan kom je bedrogen uit. Daarom doe ik hier – vooral uit eigen belang – maar een poging om de wedstrijden op een rij te zetten. Doe er je voordeel

Lees verder...

Programma WK Sprint 2015 Astana

Dit weekend, 28 februari en 1 maart, vindt het WK Sprint plaats in Astana, Kazachstan. Wie worden de opvolgers van Michel Mulder en de Chinese Jing Yu? Of prolongeert Olympisch kampioen Mulder wellicht zijn wereldtitel? De wedstrijden beginnen zaterdag om 12.30 Nederlandse tijd.

Lees verder...

Otterspeer en Oenema winnen NK Sprint 2015

Hein Otterspeer en Thijsje Oenema hebben dit weekend in Gronigen de nationale sprinttitels 2015 veroverd. Michel Mulder en Margot Boer werden onttroond als sprintkampioenen van Nederland. (Beeld NOS: vlnr Michel Mulder, Hein Otterspeer en Pim Schipper)

Lees verder...

Michel Mulder nationaal sprintkampioen 2014

Michel Mulder heeft zaterdag in Amsterdam de nationale sprinttitel 2014 veroverd. De Olympisch kampioen en wereldkampioen sprint reed zichzelf helemaal leeg op de afsluitende 1000 meter. Zijn tijd van 1.11’49 was daardoor net genoeg om Hein Otterspeer achter zich te houden in het eindklassement.

Lees verder...