Het laatste rondje van Ritsma .. op skeelers!

Het is een feit. Rintje Ritsma heeft definitief afscheid genomen als schaatser op het hoogste niveau. De 38-jarige Fries reed woensdag bij FlevOnice in Biddinghuizen – notabene op skeelers - symbolisch zijn laatste rondje. Dat Ritsma 'iets' met schaatsen blijft doen is onvermijdelijk. Hij neemt in ieder geval zitting in de commissie-Schenk, die in opdracht van de KNSB het topsportmodel voor het Nederlandse schaatsen moet verbeteren. Rintje is ook gevraagd als teammanager bij de bobsleebond maar daarover heeft hij nog geen besluit genomen. (Foto: KNSB.nl)

Ritsma geldt als een van de grootste schaatsers aller tijden. De 'Beer uit Lemmer' veroverde in zijn lange loopbaan vier maal de wereldtitel allround, zes keer de Europese titel allround, twee maal goud op de WK afstanden en twee zilveren en vier bronzen medailles op de Olympische Spelen.

Ritsma geldt ook als grondlegger van de commerciële teams in de schaatssport. Hij brak in 1995 met schaatsbond KNSB om zijn eigen team op te zetten. Met Team Sanex opende hij de weg voor andere commerciële ploegen die tegenwoordig niet meer zijn weg te denken uit de schaatssport.

Klik hier voor een profiel van Rintje Ritsma en zijn grootste successen op een rij. Klik hier voor meer foto's van zijn afscheid.

Zie ook: Rintje Ritsma stopt definitief met schaatsen

Lees ook:Ireen Wüst vlaggendrager slotceremonie PyeongChang
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit dames PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018
Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>