Verheijen niet, Blokhuijsen wel naar Spelen

Dat is pijnlijk voor Carl Verheijen. Niet hij maar Jan Blokhuijsen heeft maandag in Heerenveen het laatste ticket bemachtigd voor de Olympische 5000 meter van Vancouver. Verheijen was tijdens de skate-off in Thialf met 6’27’95 net niet snel genoeg. Blokhuijsen klokte even later namelijk 6’26’81 en pikte daarmee het laatste startbewijs in voor de Winterspelen. Ook op de 10 kilometer moest Verheijen al slikken dat een nieuwkomer (Arjen van der Kieft) met ‘zijn’ ticket vandoor ging.

Ook Wouter Olde Heuvel (6’38’41) en Koen Verweij (6’33’67) konden niet aan de tijd van Blokhuijsen tippen. Sven Kramer en Bob de Jong waren al geplaatst voor de 5 kilometer in Vancouver.

Na afloop zei Verheijen dat hij zich slachtoffer voelt van het systeem: “Ik was drie weken geleden nog zeven seconden sneller dan die jongen. Nu moest ik vervolgens als eerste het ijs op. Dan weet hij welke tijd hij moet rijden en duikt er net onder”, analyseerde Verheijen het selectieproces in De Telegraaf. “Heel zuur.”

Wellicht is het AKT-2 de laatste wedstrijd geweest die Carl Verheijen heeft gereden. De TVM-schaatser overweegt nog om mee te doen aan de finale van de World Cup, half maart in Thialf. Maar de kans bestaat dat hij bij die wedstrijd alleen voor een ereronde op het ijs komt. Tiszonde!

Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>