Schaatsers DSB zoeken nieuwe sponsor, KNSB ondersteunt

De schaatsers van DSB gaan gezamenlijk (als ploeg) op zoek naar een nieuwe sponsor. Tot er een nieuwe geldschieter gevonden is zal ‘good old’ KNSB de sporters financieel ondersteunen. Dat werd maandagmiddag bekend gemaakt op een persconferentie in Amsterdam. Coach Jac Orie en enkele schaatsers gaven daar toelichting op het faillissement van hun werkgever DSB Bank. (Foto: KNSB.nl)

De KNSB staat de komende periode garant voor reis- en verblijfkosten en de kosten van de trainingsfaciliteiten, zo vertelde  directeur Sport van de KNSB directeur Arie Koops maandag: ,,De voorbereiding op de Olympische Spelen mag op geen enkele wijze in gevaar komen.”

Naar verwachting zal het zoeken naar een nieuwe sponsor niet veel tijd in beslag nemen. De KNSB heeft het schaatsteam hulp aangeboden bij het zoeken. ,,We hebben regelmatig contact met trainer Jac Orie”, zegt Victor van den Hoff, algemeen directeur van de bond. ,,Hij heeft veel telefoontjes gehad van bedrijven. Daar zit een aantal serieuze kandidaten tussen. We zoeken een oplossing die continuïteit garandeert.”

Als zich geen nieuwe sponsor meldt, bekijkt de KNSB de situatie over een paar maanden opnieuw.

Namens de schaatsers van de DSB-schaatsploeg voerde Yves Kummer, voorzitter van NL Sporter, maandag het woord in Amsterdam. Uit de persconferentie kwam onder meer naar voren dat de schaatsers collectief een vordering indienen bij DSB: “Ze hebben vrijwel allemaal spaarrekeningen lopen bij de DSB Bank en er zijn er ook bij die meer dan 100.000 euro op hun DSB-rekening hebben staan,” aldus Kummer. “Er is ook een aantal schaatsers met een hypotheek bij de bank. De meeste mensen zullen dus financiële schade oplopen.”

Omdat de schaatsers net als alle andere medewerkers van DSB in loondienst zijn, dreigt ook voor hen ontslag. De schaatsers zullen naar verwachting deze maand nog wel hun salaris krijgen.

Bron: KNSB

Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Irene Schouten en Koen Verweij winnen brons op Mass Start
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit dames PyeongChang 2018
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Havard Lorentzen Olympisch kampioen 500 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>