Geen Winterspelen voor Marianne Timmer

Er zijn rake klappen gevallen tijdens het tweede Aegon Kwalificatie Toernooi maandag in Heerenveen. Olympische dromen zijn als zeepbellen uit elkaar gespat. Eerder op de maandag al voor Carl Verheijen die zich niet wist te plaatsen op de 5000 meter. Maar natuurlijk vooral voor Marianne Timmer. De Winterspelen van Vancouver zijn definitief een gepasseerd station. Het laatste ticket op de 1000 meter werd in de wacht gesleept door Ireen Wüst.

De 35-jarige Timmer zette bij de skate-off op de 1000 meter een tijd van 1.19,92 op de klok. Ze was daarmee fors langzamer dan Ireen Wüst (1.18,29) en Natasja Bruintjes (1.18,88).

Marianne Timmer raakte bij de wereldbekerwedstrijden in november zwaar geblesseerd. Ze zette alles op alles om middels een wonderbaarlijk snelle revalidatie mee te kunnen doen aan het AKT-2 in Thialf.

Aan doorzettingsvermogen en goede wil ontbrak het bij Timmer niet. Het enige waar ze niet genoeg van had was …  tijd. Vrijdag trok ze, na het verspelen van een Olympisch ticket op de 500 meter, zelf al de ontnuchterende conclusie: ,,Deze wedstrijd komt twee weken te vroeg voor mij.”

Of het missen van de Olympische Winterspelen ook betekent dat Timmer een punt zet achter haar schaatscarriere, is nog onduidelijk. Timmer wilde daar na afloop van het AKT-2 nog geen uitspraken over doen: “Daar ga ik eens rustig over nadenken.”

Overigens zien de redacteuren van sportgeschiedenis.nl toch nog een achterdeurtje voor Timmer. Onder de kop ‘Marianne Timmer toch naar de Olympische Spelen?’ filosofeert Frank Grootemaat over de mogelijkheden die de KNSB nog heeft om haar alsnog mee te nemen naar Vancouver. De schaatsploeg bij de dames bestaat nu immers nog maar uit negen vrouwen. En er mogen er tien mee naar Canada …

Bron: KNSB.

Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Nao Kodaira Olympisch kampioene 500 meter
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>