Rubriek: Algemeen

Algemeen

Welkom Thuis voor Olympiërs in Assen

De Nederlandse Olympiërs zijn maandagavond in Assen gehuldigd voor hun prestaties bij de Winterspelen in Sochi. Ze werden daar bovendien herenigd met vrienden, familie en geliefden.

Lees verder...

Wust meest succesvolle Nederlandse Olympiër

Ireen Wust is na het winnen van de gouden plak zaterdag op de team pursuit in Sochi de meest succesvolle Nederlandse Olympische sporter ooit. De Brabantse won vier keer goud, drie keer zilver en één keer brons.

Lees verder...

Medailles team pursuit uitgereikt in Adler Arena

Omdat zondag de sluitingsceremonie plaats vindt van de Olympische Winterspelen in Sochi, kregen de mannen en vrouwen van de team pursuit zaterdag al hun medailles uitgereikt. Niet op Medals Plaza dus maar in het stadion waar alle langebaanwedstrijden zijn afgewerkt: de Adler Arena van Sochi.

Lees verder...

Team Nederland verbetert eigen wereldrecord

Team Nederland heeft zaterdag bij de World Cup-wedstrijden in Salt Lake City het eigen wereldrecord op de team pursuit verbeterd. Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij wonnen de ploegenachtervolging in 3.35,60. Daarmee scherpten ze het record dat vorige week in Calgary werd gereden, 3.37,17, nog verder aan.

Lees verder...

Sang-Hwa Lee wint laatste 500 meter en pakt wereldbeker

Sang-Hwa Lee heeft zondag bij de wereldbekerfinale in Heerenveen orde op zaken gesteld. De Koreaanse won – op twee na – alle 500 meters dit seizoen. Ook de laatste wereldbekerwedstrijd snelde ze naar de overwinning in 37’77. Daarmee stelde Lee de eindzege in het klassement veilig. De Chinese Beixing Wang zat haar wel op de

Lees verder...

Nederlandse dames winnen wereldbeker op team pursuit

Nederland heeft vrijdag bij de World Cup finale in Heerenveen de wereldbeker op de ploegenachtervolging gewonnen. Ireen Wust, Linda de Vries en Marrit Leenstra waren met 3’00’50 de snelsten in Thialf en staken daarmee ook de eindzege op de team pursuit in hun zak.

Lees verder...

Leeuwarden krijgt 400 meter-baan

Leeuwarden krijgt een nieuwe ijshal. Dat maakte de provincie vrijdag bekend. Friesland krijgt daarmee – na Thialf in Heerenveen – een tweede overdekte schaatsbaan van 400 meter. De ijshal gaat 24 miljoen euro kosten.

Lees verder...