Rubriek: EK

EK Allround

Schaatskalender langebaan 2017 – 2018

Aangezien ons Oranjegevoel voorlopig niet wordt aangewakkerd door het Nederlands voetbalelftal zullen we ons de komende maanden vooral tevreden moeten stellen met Team NL op de schaats. En wat dat betreft gaan we een paar fantastische maanden  tegemoet! In dit Olympische seizoen 2017 – 2018 kunnen we ons namelijk niet alleen opmaken voor de Winterspelen

Lees verder...

Schaatskalender seizoen 2015 – 2016

Wat een manco is dat toch! Als je als schaatsliefhebber gaat zoeken op internet naar een duidelijk overzicht van de belangrijkste schaatswedstrijden voor komend seizoen, dan kom je bedrogen uit. Daarom doe ik hier – vooral uit eigen belang – maar een poging om de wedstrijden op een rij te zetten. Doe er je voordeel

Lees verder...

Sven Kramer en Ireen Wust Europees kampioen allround

Ireen Wüst en Sven Kramer zijn zondag in het Russische Chelyabinsk Europees kampioen allround geworden. Wust pakte de titel voor de vierde keer, Kramer is met zijn zevende Europese titel de succesvolste schaatser op een EK. Hij passeert Rintje Ritsma die zes keer Europees kampioen werd. (Beeld: ISU Skating Channel)

Lees verder...

Programma EK Allround 2015 Chelyabinsk

Dit weekend vindt in het Russische Chelyabinsk het EK Allround 2015 plaats. Deelname aan het toernooi in Rusland was eerder omstreden maar de KNSB besloot begin december om toch gewoon mee te doen. Omdat ‘je vanuit de sport geen politiek moet bedrijven’ ..  aldus onze nationale schaatsbond.

Lees verder...

Kampioenen! Ireen Wust en Jan Blokhuijsen

Ireen Wust en Jan Blokhuijsen hebben zondag in het Noorse Hamar het EK Allround 2014 gewonnen. Voor Wust is het de derde Europese allroundtitel. Ze komt daarmee op gelijke hoogte met Atje Keulen-Deelstra die het EK ook drie keer won. Voor Jan Blokhuijsen is het de eerste Europese titel die hij in de wacht sleept.

Lees verder...

Ireen Wust klasse apart in Vikingskipet

Ireen Wust heeft zondag na de 1500 meter in Hamar de Europese allroundtitel eigenlijk al in the pocket. Met 1’54’82 liet ze alle andere vrouwen een straatlengte achter zich en heeft ze in het klassement na drie afstanden een voorsprong van 20 seconden op de nummer twee, de Russische Yuliya Skokova. (Beeld: ISU Skating Channel)

Lees verder...