Irene Schouten en Koen Verweij winnen brons op Mass Start

Koen Verweij trots brons mass start PyeongChang

Irene Schouten en Koen Verweij (foto) hebben zaterdag nog eens twee bronzen medailles toegevoegd aan de oogst voor Nederland bij de Winterspelen in PyeongChang. Schouten en Verweij werden allebei derde op de Mass Start in de Gangneug Oval. (Beeld NOS)

Irene Schouten ging in de finale al enkele rondjes voor het eind op kop rijden maar liet in de laatste bocht een gaatje vallen waardoor de Japanse Nana Takagi en de Koreaanse Bo-Reum Kim onderdoor konden komen. Takagi pakt het goud, Kim het zilver.

Annouk van der Weijden kon in de finale niet vol meedoen. Ze kwam in de halve finale ten val en bezeerde daarbij haar rechterknie. Daar had ze teveel last van in de eindstrijd om voluit te kunnen schaatsen.

Irene Schouten brons PyeongChang Mass Start met vlag en Annouk

Bij de mannen maakte Sven Kramer heel groots de weg vrij voor Koen Verweij. Zijn ‘maatje’ had immers nog niks gewonnen deze Spelen .. op de 1000 en 1500 meter kwam Verweij fors tekort. Kramer reed enkele ronden op kop en hield op tijd in zodat Verweij de eindsprint kon inzetten met Bart Swings en Seung-Hoon Lee. Verweij werd derde en pakte brons, de Belg Swings kwam als tweede over de streep en de Koreaan pakte voor een uitzinnig publiek in eigen huis het goud. Ook prachtig voor Bob de Jong die assistent-bondschcoach is van de Koreanen!

Verweij brons PyeongChang Mass Start met Kramer uitrijden

KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE UITSLAG DAMES MASS START PYEONGCHANG

KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE UITSLAG HEREN MASS START PYEONGCHANG

Lees ook:Kramer, Verweij, Schouten en Van der Weijden naar finale Mass Start
Lees ook:Irene Schouten legt uit wat Mass Start is
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>