Rubriek: Doping

“Ook dopinggebruik in het schaatsen”

Na alle bekentenissen in de wielersport ontkomt ook het schaatsen er niet aan: ‘onthullingen’ over dopinggebruik. ,,Ook in de schaatssport is jarenlang doping gebruikt,” Dat zegt Jim Stray-Gundersen, voormalig lid van de medische commissie van de ISU in een interview met de NOS.

Lees verder...

‘Franke gaf Pechstein bloeddoping’

Oeps .. hadden we er net (bijna) allemaal vrede mee dat de Duitse Claudia Pechstein na haar schorsing weer helemaal terug is op het ijs. Komt de ARD Sportschau met de scoop dat de Duitse sportarts Andreas Franke zeker 28 sporters de afgelopen jaren bloeddoping heeft gegeven. Onder hen zou zich behalve Pechstein ook schaatster

Lees verder...

Claudia Pechstein vrijgesproken

Claudia Pechstein is vrijgesproken van dopinggebruik en van betrokkenheid bij een dopingnetwerk. De Duitse schaatsbond DESG maakte woensdag bekend dat er geen bewijs is gevonden tegen de schaatsster. De 39-jarige Pechstein werd in 2009 voor 2 jaar geschorst wegens bloeddoping. Begin dit jaar maakte ze haar rentree op het ijs.  

Lees verder...

Pechstein bedankt publiek Thialf

Zo typisch Claudia Pechstein dit! Ooit verfde ze haar haar al eens in de kleuren van de Duitse vlag. Gevoel voor show kan haar niet ontzegd worden. Zaterdag had ze ook weer zo’n actie tijdens de wereldbekerfinale in Heerenveen. De Duitse bedankte op geheel eigen wijze het publiek voor de steun tijdens haar rit op

Lees verder...

Pechstein geplaatst voor WK

Zo doe je dat! Claudia Pechstein heeft vrijdag bij de World Cup in Salt Lake City alle critici de mond gesnoerd door het winnen van de 5000 meter in de B-groep. De Duitse plaatste zich daarmee rechtstreeks voor het WK Afstanden in Inzell. Pechstein keerde na een schorsing van twee jaar terug op het ijs.

Lees verder...

‘Comeback Pechstein walgelijk’

Claudia Pechstein maakt komend weekend bij de World Cup in Salt Lake City haar rentree op internationaal wedstrijdniveau. De Duitse komt terug na een schorsing van twee jaar door de ISU in verband met verdachte bloedwaarden. Maar niet iedereen is blij met haar terugkeer .. (Foto: TVM)

Lees verder...

Pechstein wil naar Sotsji 2014

Claudia Pechstein heeft haar zinnen gezet op deelname aan de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji. De Duitse schaatsster zei dat dinsdag op een persconferentie in Berlijn. Volgens de dopingregels van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) mag Pechstein daar niet aan de start verschijnen.

Lees verder...

‘Pechstein mag niet starten in Sochi’

Het houdt maar niet op wat slecht nieuws betreft voor Claudia Pechstein. Deze week presenteerde de Duitse schaatsster haar biografie ‘Von Gold und Blut’ waarin ze onthult dat ze vorig jaar op het punt heeft gestaan om zelfmoord te plegen. En enkele dagen later strooit Die Zeit nog eens zout in de wonden door te

Lees verder...

Pechstein vangt ook bot in hoger beroep

Een zenuwinzinking ten spijt, Claudia Pechstein blijft gewoon geschorst. Het Hoge Gerechtshof in Zwitserland heeft vrijdag het beroep van de Duitse schaatsster tegen haar schorsing afgewezen. Pechstein was  in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van het internationaal sporttribunaal CAS dat in november vorig jaar de door de ISU opgelegde schorsing bevestigde.

Lees verder...

ISU: Pechstein gebruikte doping

Claudia Pechstein heeft wel degelijk doping gebruikt. De ISU heeft dinsdag op niet misverstane wijze duidelijk gemaakt dat het er zeker van is dat de Duitse schaatsster verboden middelen heeft gebruikt. De internationale schaatsbond reageerde daarmee voor het eerst op de affaire sinds Pechstein een jaar geleden werd geschorst vanwege afwijkende bloedwaarden.

Lees verder...

Dopingzaak Pechstein breidt verder uit

De dopingzaak rondom Claudia Pechstein breidt zich steeds verder uit. De federale recherche doorzocht afgelopen week 21 huizen op zoek naar bewijzen voor een dopingnetwerk. En dit weekend werd bekend gemaakt dat er bij nog twee Duitse schaatssters, Heike Hartman en het jonge talent Bente Kraus, abnormale bloedwaarden zijn geconstateerd.

Lees verder...

Pechstein mag alleen 3000 meter rijden

Claudia Pechstein mag komend weekeinde in Salt Lake City alleen starten op de 3000 meter. Een Zwitserse rechtbank heeft dat donderdag bepaald. Advocaten van de Duitse schaatsster hadden de rechter gevraagd Pechstein ook toestemming te geven om te starten op de 1000 en 1500 meter. Dat verzoek is afgewezen. (foto: claudiapechstein.de)

Lees verder...

Verdammt .. Pechstein mag starten!

Verdammt ..! Dat was het eerste wat ik dacht toen ik zojuist las dat Claudia Pechstein komend weekend mag starten bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City. De Duitse schaatsster heeft een civiele spoedprocedure aangespannen bij het federale gerechtshof in Zwitserland tegen haar schorsing. En de Zwitserse rechter heeft haar (voorlopig) het recht gegeven om

Lees verder...