Rubriek: Seizoen 2010-2011

Nieuw op tv: het IJsjournaal

Plotseling winterweer overvalt Nederland. De EO speelt daar op in met een nieuw dagelijks programma: Het IJsjournaal (#IJsjournaal). In dit frisse bulletin belichten presentatoren Jeroen Snel en Tijs van den Brink de Hollandse Winter. Waar wordt welke tourtocht geschaatst en waar is het mooiste schaatsijs? Komt er nog meer sneeuw? En hoe helpen we elkaar

Lees verder...

De Jong en Wüst genomineerd

Bob de Jong en Ireen Wüst zijn genomineerd voor de titel sportman en sportvrouw van het jaar. Ook de vrouwelijke shorttrackploeg dingt mee naar de Jaap Eden-trofee van 2011. De beeldjes worden maandag 12 december uitgereikt tijdens het Sportgala.

Lees verder...

Kramer maakt rentree met zege

Anderhalf jaar hebben zijn fans er op moeten wachten. Zaterdag was het dan eindelijk zover. Sven Kramer maakte zijn rentree op het ijs in wedstrijdverband. Bij internationale wedstrijden in Inzell won de Fries de 3000 meter in een tijd van 3’44’88. (Foto: TVM)

Lees verder...

De Jong wint Schaatsoscar

Bob de Jong is dit jaar de winnaar van de Schaatsoscar. Hij krijgt de Oscar Mathisen Memorial Award voor zijn uitstekende optreden op de 10 kilometer tijdens het WK Afstanden in Inzell. De Jong won het goud in met een tijd van 12.48.20, de beste tijd ooit gereden in Europa. (Foto: KNSB)

Lees verder...

Jorien Voorhuis blijft bij TVM

Het is alweer bijna april en dus gaan de meeste schaatsers zich zo zoetjes aan voorbereiden op het nieuwe seizoen. De contractonderhandelingen en tranfsers zijn in volle gang. Voor Jorien Voorhuis is er wat dat betreft goed nieuws. Zij schaatst ook komend seizoen voor TVM. (Foto: tvmschaats.tv)

Lees verder...

Otterspeer weg bij 1nP

Hein Otterspeer schaatst volgend seizoen niet meer voor 1nP. Dat heeft de sponsor maandag laten weten, meldt Schaatsenzo.nl. De talentvolle sprinter heeft een droomseizoen achter de rug. Dat er voor Otterspeer een transfer in de lucht hing was begin februari al duidelijk. TVM nodigde hem toen al uit om met het team op trainingskamp te

Lees verder...

Sjoerd de Vries weg bij Control

Sjoerd de Vries gaat weg bij de Control-ploeg van Jac Orie.De 22-jarige schaatser heeft nog geen nieuwe werkgever gevonden. De Vries benadrukt dat er geen problemen zijn met de coach. Wel denkt hij dat in een andere omgeving beter door kan ontwikkelen. De Vries hoopt bij het begin van de zomertrainingen een nieuwe ploeg gevonden

Lees verder...

Kolder en Team Liga uit elkaar

Peter Kolder is volgend seizoen niet langer de coach van Team Liga. Dat is vrijdag bekend gemaakt door de damesploeg van Annette Gerritsen, Margot Boer en Floor van de Brandt.  De breuk is het gevolg van ‘een verschil van inzicht’. (Foto: KNSB)

Lees verder...

‘Massa-ontslag’ bij APPM

Nadat woensdag al de kop rolde van trainer Johan de Wit, moeten nu ook Ted-Jan Bloemen, Tim Roelofsen, Boris Kusmirak en Ben Jongejan op zoek naar een nieuwe werkgever. Hun schaatsploeg APPM heeft donderdag laten weten dat ze weg moeten.

Lees verder...

Wust wint NSP-prijs

Ireen Wüst is maandag door de Nederlandse sportpers onderscheiden met de NSP-prijs. De prijs wordt ieder jaar toegekend aan een persoon uit de sportwereld die, in goede en slechte tijden, oog blijft houden voor de wensen en belangen van de sportmedia. Kan me inderdaad niet herinneren dat ze me ooit een interview geweigerd heeft. (Foto:

Lees verder...

Huldiging Bob de Jong maandag

Bob de Jong wordt maandagavond door zijn club Nut en Vermaak in Leimuiden gehuldigd. Dat gebeurt in het clubgebouw aan de Kerklaan. De Jong is nog steeds een actief lid van Nut en Vermaak. Hij wordt gehuldigd voor de twee gouden plakken die hij in Inzell veroverde bij het WK Afstanden. Bob is wereldkampioen op

Lees verder...

Schaatsgala sluit seizoen af

KLIK HIER VOOR FOTO & VIDEO VAN SCHAATSGALA 2011 Met de uitreiking van de Ard Schenk Awards wordt dinsdagavond in het Amstel Hotel in Amsterdam het schaatsseizoen afgesloten. Ireen Wüst en Bob de Jong zullen tijdens het gala worden uitgeroepen tot beste schaatsers van 2011. (Foto: KNSB)

Lees verder...