Rubriek: Elfstedentocht

Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?

Ja mensen! Er komt weer een periode aan met flinke nachtvorst. En wat doet Nederland dan? Hopen op natuurijs! Het zit nou eenmaal in onze genen, als de temperaturen ‘s nachts tot onder nul dalen dan dromen we over koek en zopie, de Elfstedentocht. Dan willen we in ons koude kikkerlandje massaal het ijs op.

Lees verder...

Elfstedentocht februari 2016 gaat viral

(Foto: Wim Ijpelaar) ,,Wat een grap!  Als ploegleider van een marathonschaatsploeg heb ik als grap afgelopen zomer dit evenement aangemaakt, niet wetende dat zoveel mensen zich zouden aanmelden.” Dat schrijft de West-Fries Johan Berga op zijn Facebookpagina.

Lees verder...

Nederlanders ingesneeuwd bij Weissensee

Bijna 2000 Nederlanders zijn ingesneeuwd in de buurt van de Weissensee in Oostenrijk. De Alternatieve Elfstedentocht die vrijdag op de Weissensee zou worden gehouden moest ook worden afgelast. Vanwege de zware sneeuwval was het onmogelijk een wedstrijd te organiseren. (Foto: Weissensee.nl: ook tijdens de toertocht van vrijdag sneeuwde het al)

Lees verder...

Programma Weissensee 2014

Dinsdag (21 januari) is in Oostenrijk Weissensee 2014 van start gegaan. Helaas moest de organisatie vanwege de weersomstandigheden en de slechte ijskwaliteit besluiten om de eerste Alternatieve Elfstedentoertocht van dinsdag meteen af te gelasten. Gelukkig is het deze week kouder geworden en kan er sinds woensdag geschaatst wordt op de Weissensee! 

Lees verder...

Simon Schouten wint ‘De Hel van de Weissensee’ 2013

Simon Schouten heeft zaterdag de ‘Hel van de Weissensee’  op zijn naam geschreven. De editie van 2013 vond door sneeuwval onder barre weersomstandigheden plaats. Schouten kwam in Oostenrijk over de finish met een voorsprong van ruim een minuut op de nummer twee Frank Vreugdenhil. Jouke Hoogeveen werd derde. (Beeld: livestream weissensee.nl)

Lees verder...

Vandaag Alternatieve Elfstedentocht Weissensee 2013

Om 7.30 uur is zaterdagochtend- onder barre weersomstandigheden – in Oostenrijk de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee van start gegaan. De dames en de heren uit de landelijke Topdivisie/Eerste Divisie schaatsen respectievelijk 150 en 200 kilometer, vergelijkbaar met de echte Elfstedentocht in Friesland.

Lees verder...

Weeronline: reële kans op Elfstedentocht

Er is een zeer grote kans dat het de komende 10 dagen flink blijft vriezen. Slechts enkele weermodellen gaan voor dooi, maar het overgrote deel kiest een winters scenario. Als de huidige verwachting uitkomt is er eind januari zelfs een reële kans op de Elfstedentocht. Dat is te lezen op de website Weeronline. Ook volgens

Lees verder...

Waar kun je schaatsen op natuurijs? (januari 2013)

Piet Paulusma gaat gelijk krijgen! Vorige week kondigde de weerman van SBS6 al aan dat er een wintertje aan zit te komen. En dat blijkt dit keer dus echt te kloppen. Na een eerdere oprisping van het winterweer begin december krijgen we vanaf dit weekend een aantal nachten matige vorst op rij. En ook overdag

Lees verder...

Schaatsers gaan los op Ryptsjerksterpolder

Het is haast niet te geloven maar zaterdagochtend zijn in Friesland al de eerste schaatsers het natuurijs op gegaan van de Ryptsjerksterpolder. Dat meldt Omroep Friesland. De ondergelopen Rijperkerkerpolder is vaak een van de eerste plekken in Nederland waar op echt natuurijs kan worden geschaatst. (Foto: Omroep Friesland)

Lees verder...