Wie o wie draagt de vlag?

Wie o wie van de Nederlandse ploeg loopt straks voorop met de nationale driekleur tijdens de openingsceremonie? Chef de mission Eddie Verheijen heeft vier kandidaten op het oog en maakt woensdag bekend wie de Nederlandse vlaggendrager wordt. Meestal wordt de vlag gedragen door iemand die al een (succesvol) olympisch verleden heeft. De gouden medaille winnaars van Salt Lake zijn er niet bij, evenals Romme die in 1998 twee keer goud won. Timmer is er wel, mag zij de vlag dragen of mag Rintje Ritsma voorop lopen? Misschien is de belangrijkste vraag wel: is er überhaupt iemand die de vlag wil dragen?

Foto: sport.nl

Weten we het nog, vier jaar geleden? Alle topschaatsers waren te beroerd om onze vlag het stadion binnen te dragen. Want wie wil er nou uren in de vrieskou staan als ie de volgende dag weer op het ijs moet staan (nee daar is het lekker warm!) De meeste schaatsers lieten zelfs verstek gaan bij de openingsceremonie! Een rel was geboren, want het is toch een eer om de nationale driekleur het stadion binnen te brengen? Uiteindelijk droeg snowboardster Nicolien Sauerbreij de vlag. Dat de aanwezigheid bij de openingsceremonie niet van invloed was op je prestatie bewees de Amerikaanse schaatser Parra wel. Een dag nadat hij urenlang in de kou had gestaan won hij een zilveren medaille op de 5000 meter. Een paar dagen later kwam daar zelfs een gouden plak bij op de 1500 meter. En de enige man die het Nederlandse schaatsen vertegenwoordigde bij de opening was Gerard van Velde. En die stond een paar dagen later te juichen na de 1000 meter, met een gouden medaille om zijn nek!

Lees ook:Ireen Wüst vlaggendrager slotceremonie PyeongChang
Lees ook:Filmpje Kjeld Nuis en Patrick Roest in de medailletaxi
Lees ook:Filmpje: Jorien ter Mors in medailletaxi
Lees ook:Filmpje: Yara van Kerkhof in de medailletaxi
Lees ook:Filmpje: shorttracksters in de medailletaxi

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wie o wie draagt de vlag?

  1. Ronny de Haan

    Ik vind dat Gretha Smit de vlag moet dragen zij wilde zo graag en het kwam er niet van !!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>