Hedrick gaat voor goud

Aan zelfvertrouwen heeft hij geen gebrek. Chad Hedrick. Wie het maar horen wil, overal verkondigt de Amerikaan dat hij goud gaat winnen. Niet een keer, niet twee keer, maar minstens drie gouden medailles wil hij uit Turijn meenemen. En daar heeft de Amerikaan vijf kansen voor. Op de 5000 meter is de voormalig inlineskater topfavoriet en ook op de 10 kilometer en 1500 meter maakt hij een goede kans. Hij heeft immers het wereldrecord op de metrische mijl in handen. Bij de ploegenachtervolging en op de 1000 meter lijkt hij minder kans te hebben, maar met Hedrick weet je het nooit. Deze afstanden staan vlak na elkaar op het programma en dat is niet gunstig voor de Amerikanen.

Foto: oranje.nl

Die andere torenhoge favoriet, Shani Davis heeft al laten weten dat het niet zeker is of hij meedoet met de ploegenachtervolging. Het zou zijn voorbereiding op de 1000 meter verstoren.

Het zou mij niets verbazen als de Amerikanen alleen maar wat verwarring willen zaaien en Shani Davis straks doodleuk aan de start staat, samen met Hedrick en Parra.

Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit
Lees ook:Loting 500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Nederlandse dames op gemak naar finale ploegenachtervolging
Lees ook:Medaillespiegel: 20 plakken voor Nederland in PyeongChang

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>