Geen ticket Timmer op 500 meter

fakkelJammer, jammer, jammer .. maar Marianne Timmer is er vrijdag niet in geslaagd om zich op de 500 meter te plaatsen voor de Olympische Winterspelen. Tijdens het Aegon Kwalificatie Toernooi II werd ze in Thialf twee keer met ruim verschil verslagen door Thijsje Oenema. Timmer’s reactie na afloop: ,,Ik rijd per week een halve seconde sneller. Deze wedstrijd komt twee weken te vroeg.” Maandag krijgt de drievoudig Olympisch kampioene de allerlaatste kans om een ticket te bemachtigen voor de 1000 meter.

Thijsje Oenema is na de skate-off verzekerd van een een startbewijs op de Olympische 500 meter in Vancouver. In de eerste omloop verloor Timmer al 0,8 seconde (40’29 om 39’41). In de tweede race gaf Oenema haar de genadeklap: 39’66 tegen 40’36.

Marianne Timmer was net op tijd hersteld voor het AKT-2 dat vrijdag en aanstaande maandag wordt afgewerkt in Heerenveen. Tijdens de World Cup-wedstrijden in november kwam ze zwaar ten val en brak daarbij haar hielbeen op meerdere plaatsen. Iedereen ging ervan uit dat Timmer dit seizoen niet meer zou schaatsen … maar dankzij een onvoorstelbaar doorzettingsvermogen herstelde ze wonderbaarlijk snel.

Maandag heeft Timmer nog één mogelijkheid om voor de vierde keer te kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen. Op de 1000 meter strijdt ze tegen Natatsja Bruintjes en Ireen Wüst, met als inzet één startbewijs.

Maar deze 500 meter indachtig .. vrezen we het ergste voor Marianne.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter AKT-2.

Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Filmpje: dames team pursuit in medailletaxi
Lees ook:Filmpje: Marrit Leenstra in de medailletaxi
Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Geen ticket Timmer op 500 meter

  1. Pingback: Programma Aegon Kwalificatie Toernooi II | Schaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>