Sports Illustrated voorspelde acht medailles

Heel ver zat Sports Illustrated er niet naast toen het toonaangevende tijdschrift voorspelde dat Nederland op de 21e Olympische Winterspelen acht medailles zou winnen. Alleen de kleuren en de bijbehorende sporters klopten niet helemaal. Het werd geen vier keer goud en vier keer brons zoals voorspeld. Oranje pakte vier keer goud, een keer zilver en drie keer brons. Met acht medailles zijn de Spelen van Vancouver minder succesvol dan die van Turijn. Vier jaar geleden nam Nederland negen medailles mee naar huis.

Sports Illustrated zat goed voor wat betreft het goud van Nicolien Sauerbreij bij het snowboarden en de gouden plak voor Sven Kramer op de 5 kilometer. Maar verder sloeg het tijdschrift de plank behoorlijk mis.

Het goud voor Tuitert en Wust op de 1500 meter hadden ze niet gezien in hun glazen bol. Net zo min als het zilver voor Gerritsen en het brons voor Van Riessen op de 1000 meter.

Ook het brons voor Bob de Jong op de 10 kilometer was niet ingecalculeerd (maar dat het zo’n drama zou worden had natuurlijk niemand kunnen voorzien ..). Op de ploegenachtervolging werd het voor Oranje bovendien geen goud maar ‘slechts’ brons.

Met zeven schaatsmedailles is Nederland het land dat de meeste plakken heeft gewonnen bij het langebaanschaatsen. Zuid-Korea staat verrassend op de tweede plaats met vijf medailles (drie keer goud en tweer keer zilver). Canada won er ook vijf maar met een gouden medaille minder eindigde het thuisland op de derde plaats in het klassement.

Klik hier voor het overzicht van de medailles bij het langebaanschaatsen.

Klik hier voor de volledige medaillespiegel van de Winterspelen van Vancouver.

Lees ook:Medaillespiegel: 20 plakken voor Nederland in PyeongChang
Lees ook:Ireen Wüst vlaggendrager slotceremonie PyeongChang
Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>