Kardinge krijgt snelle ijsvloer

Kijk .. het is natuurlijk geen Thialf. Maar volgens mij had Kardinge al niet echt langzaam ijs. Het is niet voor niks dat er zoveel sprintwedstrijden worden afgewerkt in het Groningse sportcentrum. Toch kan er blijkbaar nog een schepje bovenop. Kardinge gaat namelijk de komende twee maanden een nieuwe snelle ijsvloer testen, meldt de regionale omroep RTV Noord.

Kardinge hoopt uiteraard dat het nieuwe ijs sneller is dan het vorige. Maar dat is niet de enige reden om de ijslaag aan te passen. De nieuwe vloer moet ook een besparing opleveren in de energiekosten.

Eind november wordt  bekeken of de nieuwe ijsvloer aan alle wensen voldoet. Dit betekent dat de Holland Cup 1, de selectiewedstrijd voor het KPN NK Afstanden, verreden zal worden op het nieuwe ijs.

In Sportcentrum Kardinge vinden komend schaatsseizoen ook de Grunobokaal, het KPN NK Afstanden voor junioren en de World Cup-finale voor junioren plaats.

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Filmpje: shorttracksters in de medailletaxi
Lees ook:Filmpje: Jorrit Bergsma in de medailletaxi
Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>