Wüst weer de beste op 3 km

Nog maar net hersteld van een buikoperatie heeft Ireen Wüst zaterdag gewoon weer de Nederlandse titel gepakt op de 3000 meter. Op het NK Afstanden in Heerenveen was de 24-jarige Brabantse met 4’12’32 ruim 2,5 seconde sneller dan de nummer twee, Marrit Leenstra. De winnares van de 1000 meter eerder op de dag pakte het zilver in 4’14’71. Marije Joling was met 4’15’41 goed voor brons. (Foto: KNSB)

Wust, Leenstra en Joling hebben zich op basis van hun prestaties in principe geplaatst voor de komende World Cups. Ook Irene Schouten (4.16,41) en Moniek Kleinsman (4.16,99) mogen normaal gesproken voor Nederland meedoen aan de eerste wereldbekerwedstrijden op deze afstand.

Het is voor Wüst de derde nationale titel op de 3000 meter. Eerder was ze al de sterkste in 2006 (het seizoen waarin ze op deze afstand Olympisch goud won in Turijn). Ook vorig jaar werd ze kampioene op de 3 kilometer.

Eind september onderging de Olympisch kampioene op de 1500 meter een kleine operatie aan haar buik. Er moest een cyste van haar eierstokken worden verwijderd.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 3000 meter dames.

Lees ook:Nao Kodaira Olympisch kampioene 500 meter
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Filmpje: dames team pursuit in medailletaxi
Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter
Lees ook:Filmpje: Marrit Leenstra in de medailletaxi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>