Valkenburg overvol door Crashed Ice

De Fin Arttu Philainen heeft zaterdag in Valkenburg de finale van de ‘Ice Cross Downhill’ van Red Bull gewonnen. Aan Crashed Ice deden ook de oud-schaatshelden Rintje Ritsma, Annamarie Thomas, Gerard van Velde en Falko Zandstra mee. Ze zaten niet bij de laatste 64 die in de spectaculaire finale in actie kwamen. Ritsma won wel de speciale prominentenrace die zaterdagavond op het programma stond.

Het evenement in Valkenburg was razend populair. Crashed Ice trok zoveel bezoekers, dat de politie zaterdagavond mensen verzocht om niet meer naar het Zuid-Limburgse stadje te gaan. Op het wedstrijdterrein bevonden zich volgens de politie 25.000 mensen, in de stad nog eens vele duizenden.

Crashed Ice is een nieuwe extreme sport – bedacht door Red Bull – waarbij de schaatsers met snelheden van 70 km/u een bijna 400 meter lang ijsparkoers vol obstakels, hobbels en scherpe bochten afleggen.

De kwalificatieronden begonnen donderdag al in Valkenburg. Van de oud-schaatsers kwam Rintje Ritsma het verst. Hij plaatste zich voor de eliminatieronde op vrijdag en zat dus bij de laatste 128. Helaas moest  Ritsma daar afhaken voor de ‘echte’ wedstrijd.

In de prominentenrace was Ritsma zaterdag wel de snelste. In de downhill wedstrijd troefde hij Falko Zandstra af. Voormalig olympisch kampioen Gerard van Velde werd derde. Annamarie Thomas eindigde als laatste.

Lees ook:Kramer, Verweij, Schouten en Van der Weijden naar finale Mass Start
Lees ook:Nederlandse dames op gemak naar finale ploegenachtervolging
Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018
Lees ook:Onverwacht brons Nederlandse vrouwen op aflossing
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>