Ireen Wust wint vijfde WK Allround

Ireen Wust is zondag in Heerenveen voor de vijfde keer in haar carrière wereldkampioene allround geworden. De Russische Olga Graf won het zilver. Yvonne Nauta pakte verrassend het brons.

Schaatslegende

Vorig jaar evenaarde Ireen Wüst in Hamar met haar vierde wereldtitel allround al Atje Keulen-Deelstra. Dit jaar stijgt ze dus boven de schaatslegende uit. De Duitse Gunda Niemann is nog steeds recordhoudster met acht wereldtitels.

Ireen Wust won dit WK drie van de vier afstanden. Op de afsluitende 5000 meter moest Wust de overwinning laten aan Nauta die met 6.57´59 een persoonlijk record op de klok zette. Wust noteerde 6.59´07. Olga Graf werd derde op de slotafstand in 7.00´01.

Diane Valkenburg reed de vierde tijd op de 5 kilometer met 7.08´11. In het eindklassement eindigde ze op de vijfde plaats.

Irene Schouten verbeterde haar persoonlijk record op de 5000 meter met ruim 12 seconden naar 7.11´56, de vijfde tijd. In het eindklassement werd Schouten op haar WK debuut zesde.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter dames.

En hier voor het eindklassement dames WK Allround 2014.

Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Startlijsten Mass Start PyeongChang 2018
Lees ook:Irene Schouten legt uit wat Mass Start is
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>