Ireen Wüst prolongeert Europese allroundtitel

Ireen Wust heeft zondag in het Noorse Hamar op indrukwekkende wijze haar Europese allroundtitel geprolongeerd. De Brabantse won dit weekend met overmacht drie van de vier afstanden en was duidelijk een maatje te groot voor alle andere vrouwen. (Beeld: ISU Skating Channel)

Het is voor Ireen Wust de derde overwinning op een EK Allround. Ze komt daarmee op gelijke hoogte met Atje Keulen-Deelstra, die ook drie keer Europees kampioene allround werd, in 1972, 1973 en 1974. Wüst pakte de titel in 2008, 2013 en dit jaar. Ze is ook de eerste Nederlandse na Keulen-Deelstra die haar titel prolongeert.

Pas op de afsluitende 5000 meter werden de prijzen achter Wust verdeeld. De Tsjechische Martina  Sábliková won de slotafstand in 6’58’13 terwijl ze de rest van het kampioenschap vrijwel onzichtbaar bleef. Het was genoeg voor het brons in de eindklassering.

Yvonne Nauta reed een fabuleuze 5000 meter. Ze noteerde met 6’59’32 de tweede tijd en pakte achter Ireen Wust ook het zilver in Hamar. Een geweldig debuut!

Diane Valkenburg reed geen onverdienstelijke 5000 meter. Met 7’09’41 werd ze vijfde. Helaas werd ze door de goede prestatie van Sablikova van het podium afgeduwd. Ze eindigde als vierde in Hamar.

Marije Joling had weinig puf meer over voor de slotafstand in Noorwegen. Ze noteerde de zevende tijd (7’17’43) op de 5000 meter en werd in het eindklassement achtste en laatste.

Klik hier voor de volledige uitslag 5000 meter dames.

En hier voor het eindklassement dames EK Allround 2014.

Lees ook:Achtereekte Olympisch kampioene 3000 meter
Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>