Schaatsbond luidt noodklok Thialf

Als ijsstadion Thialf in Heerenveen niet op korte termijn wordt opgeknapt, verliest de baan zijn internationale reputatie. Nederland raakt dan de organisatie van belangrijke schaatstoernooien – zoals EK’s of WK’s – kwijt aan het buitenland. Dat zegt KNSB-voorzitter Doekle Terpstra in een gesprek met de NOS.

“Het huidige Thialf begint verouderd te raken. We moeten vernieuwen’ zegt Terpstra aan de vooravond van het nieuwe schaatsseizoen. “Er moet meer urgentie komen.”

Plannen om de ijsbaan op te knappen of te vernieuwen liggen al twee jaar op de plank, maar er gebeurt niks mee.

Ondertussen neemt de internationale druk toe. In het Duitse Inzell wordt de baan op dit moment overdekt. Als die klaar is heeft Duitsland drie moderne banen: Berlijn, Erfurt en Inzell.

“Als Heerenveen toch een nieuwe baan bouwt dan kan pas in 2014 worden gestart en dat is veel te laat”, zegt Terpstra.

Tot 2013 worden er wel internationale toernooien in Thialf geschaatst.

 

Lees ook:Op weg naar PyeongChang: het lot van Sven
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Schaatsbond luidt noodklok Thialf

  1. Johannes

    De kunstijsbaan van Berlin-Hohenschönhausen lijkt me nu niet bepaald een moderne baan. De oude baan had dringend een nieuwe overkapping nodig!
    Erfurt is wel moderner, maar heeft een heel beperkt toeschouwerscapaciteit. Inzell lijkt heel mooi en een zeer snelle baan te worden met een capaciteit van 6000 toeschouwers.
    Thialf zal ongetwijfeld aan vernieuwing toe zijn, maar de vele toeschouwers die naar Thialf komen, daar is in Berlijn, Erfurt en Inzell geen plaats voor.

      /   Reply  / 
  2. Liesbeth Kombrink Auteur

    Aan de vooravond van een nieuw seizoen .. het perfecte moment om geldschieters bij elkaar te schrapen .. ja toch, niet dan?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>