Natuurijs groeit weer flink aan

De temperaturen duiken steeds dieper onder nul, zeker in het noorden en noordoosten van het land. En de komende nachten beloven de weermannen dat het in heel Nederland flink gaat vriezen. Goed nieuws voor de liefhebbers van natuurijs. Op de Schaatskaart van Nederland gaan steeds meer natuurijslocaties op ‘groen’ en met een beetje geluk (en weinig sneeuw) kan de slotetappe van de marathonvierdaagse worden verreden.

Eind november en begin december werden de eerste drie marathonwedstrijden in Noordlaren, Veenoord en Haaksbergen al afgewerkt. Hopelijk komt daar deze week de vierde en laatste wedstrijd in Gramsbergen bij.

De laatste dagen is er weliswaar veel sneeuw gevallen in Nederland, maar in het noorden en noordoosten van het land is dat minder. Daar wordt nu al op veel plaatsten geschaatst op natuurijs.

De Schaatskaart van  Nederland van Erik Ekkel kleurt de laatste dagen steeds groener. Iedereen kan op de website natuurijslocaties of ijsbanen vermelden die open zijn. Let er wel op dat de betrouwbaarheid van deze schaatslocaties niet wordt gegarandeerd!

Dat geldt in de meeste gevallen wel voor de ijslocaties die vermeld worden op de website van de KNSB. Zodra er toertochten of wedstrijden worden georganiseerd zijn ze daar terug te vinden. Welke natuurijsbanen bij ijsclubs in de buurt zijn open? Waar moet ik aan denken, voordat ik ga schaatsen op natuurijs? De antwoorden op deze vragen krijgt u op www.knsb.nl/natuurijs.

Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Win een door Kjeld Nuis gesigneerd TeamNL shirt!
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Filmpje: Marrit Leenstra in de medailletaxi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>