Toertochten gaan vrijdag door; Blokzijler Merentocht is vol!

LAATSTE NIEUWS 25-1 11.00 uur: De Blokzijler Merentocht is vol! Er worden geen schaatsers meer toegelaten

Alle toertochten die voor vrijdag op het programma staan gaan door. Dat heeft de KNSB donderdag besloten. Het gaat om de Belterwiedetocht, de Blokzijler Merentocht, de Volllenhoofse toertocht en de Rondetocht de IJzeren Man. Donderdag werd de Vijf Merentocht vanwege drukte en slecht ijs vroegtijdig beëindigd.

Er is zoveel belangstelling voor de toertochten dat vrijdagochtend om 11.00 uur al besloten werd om geen schaatsers meer toe laten tot de Blokzijler Merentocht. Mensen die toch nog willen schaatsen, worden doorverwezen naar de andere twee toertochten die vrijdag in Overijssel worden gehouden, de Belterwiedetocht en de Vollenhoofse toertocht. Daar kan nog tot 14 uur worden ingeschreven.

De betrokken instanties hebben extra maatregelen genomen om problemen als bij de Vijf Merentocht te voorkomen. Zo zullen er op de snelwegen in de buurt van de startplaatsen extra matrixborden geplaatst worden, waardoor het publiek een meer weloverwogen keuze kan maken welke tocht men wil rijden.

KLIK HIER VOOR EEN OVERZICHT VAN ALLE TOERTOCHTEN, WEDSTRIJDEN EN IJSBANEN OP NATUURIJS.

Bron: Schaatsen.nl

Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Colofon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>