Volg NK Marathon Belterwiede live!

In het Overijsselse Wanneperveen is donderdag om 8.30 uur het NK marathon op natuurijs van start gegaan met de wedstrijd voor de veteranen. Rudi Groenendal kwam als eerste over de streep. Bij de dames ging de titel op het ijs van de Belterwiede enkele uren later naar Foske Tamar van der Wal. De herenwedstrijd werd donderdagmiddag gewonnen door Bob de Vries. (Foto: KNSB)

Bij de Masters (veteranen) was Rudi Groenendal donderdagochtend de verrassende winnaar. In Wanneperveen was hij de snelste over 70 km. Albert Bakker eindigde als tweede. Arnold Stam – die in februari zijn titel nog prolongeerde – werd derde op de Belterwiede. In Wanneperveen moest hij de titel van Nederlands kampioen op natuurijs overdragen aan Groenendal.

De dames begonnen om 10.30 uur aan het NK Marathon op natuurijs. De vrouwenwedstrijd werd gedomineerd door een kopgroep van drie dames. Mireille Reitsma, Foske Tamar Van der Wal enSandra  ‘t Hart hadden een voorprong van enkele minuten op de rest van het peloton. In de eindsprint was Foske Tamar van der Wal veruit de snelste.

Bij de heren was Bob de Vries donderdag het sterkst op het Belterwiede. Na 100 kilometer versloeg hij zijn medevluchters Ralf Zwitser en Arjen Becker in de sprint.

Vanaf 10.30 uur is de wedstrijd live te volgen op deze livestream:

http://schaatsen.nl/nk-marathon/live

of op

http://nos.nl/sport/schaatsen/live/

 

Ook RTV Oost zendt live sfeerbeelden uit van het NK Marathon in Wanneperveen:

http://www.rtvoost.nl/tv/live.aspx

Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Startlijsten Mass Start PyeongChang 2018
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Volg NK Marathon Belterwiede live!

  1. Pingback: NK Marathon op Belterwiede | Schaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>