Shani Davis wil Obama wel als sponsor

Hij is niet bepaald rouwig om de breuk met DSB. En dat hij geen cent krijgt van de Amerikaanse schaatsbond kan hem ook niet deren. Nee .. het werkt eigenlijk wel bevrijdend dat hij niet meer met grote sponsorlogo’s hoeft rond te rijden. Shani Davis moet zichzelf momenteel helemaal bedruipen. En hij is er nog trots op ook! ,,Het is dat schaatsen niet populair is de Verenigde Staten. Anders zou ik best reclame willen maken voor onze nieuwe president. Op de ene mouw Obama en op de andere Yes I can!”

Davis vertelde vrijdagavond in Thialf na zijn winst op de 1500 meter ontspannen over zijn huidige status. Die van vrijwel sponsorloos professioneel schaatser. Ergens op zijn schaatspak moet wel een klein logo terug te vinden zijn van het Veghelse bedrijf dat hem momenteel financieel ondersteunt (Actemium). Maar ermee te koop lopen, dat doet de Amerikaan liever niet meer.

,,Ik heb mijn trots. En die laat ik niet zomaar afpakken,” zei Davis over de breuk met zijn grootste sponsor. Toen DSB eerder dit jaar besloot om zijn salaris te halveren hield de Amerikaan dan ook de eer aan zichzelf en stapte op. Hij weigerde het aanbod dat hem werd gedaan en liet de DSB-logo’s van zijn pakken verwijderen.

In 2005 (het jaar waarin hij in Moskou wereldkampioen allround werd) brak Davis ook met US Speedskating. Sindsdien is hij ‘independent’ en krijgt hij alleen nog af en toe financiele bijstand van het Amerikaans Olympisch Comite. Maar dat zijn geen grote bedragen. De hoogte hangt ook af van zijn prestaties. In principe draait hij nu zelf op voor alle kosten die hij moet maken om de wereld over te reizen voor zijn schaatswedstrijden.

Af en toe een wedstrijdje winnen helpt dan weer om de kas wat te spekken. Zoals vrijdagavond de 1500 meter bij de World Cup in Heerenveen. Dat hij en passant ook Sven Kramer versloeg interesseert hem niet zo: ,,Ik ben niet bezig met een persoonlijke vendetta. Ik wil gewoon het beste uit mezelf halen en tevreden het ijs af kunnen stappen.”

Met het oog op de Olympische Spelen is een ontspannen mentale houding voor Davis het allerbelangrijkste: ,,Ik wil mezelf niet teveel druk opleggen. Eén race tegelijk rijden.” Hij wil vooral niet te ver vooruit kijken. Niet naar het WK Allround in Hamar begin volgend jaar. En eigenlijk ook nog niet teveel naar Vancouver. ,,Maar laten we eerlijk wezen. Als deze aanpak werkt dan zal ik die in het Olympische seizoen zeker herhalen.”

Zie ook:

Shani Davis wint 1500 meter World Cup Heerenveen

Lotingen tweede dag World Cup Heerenveen

Ga voor al het nieuws over de World Cup in Heerenveen naar http://schaatsen.blog.nl/world_cup

Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Shani Davis wil Obama wel als sponsor

  1. Pingback: Davis maakt goede reclame voor UWV | Schaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>