Het zit echt niet mee voor Marianne Timmer

Wat zich bij de World Cup in Nagano liet aanzien als een lichte liesblessure blijkt toch ernstiger van aard. Marianne Timmer is de komende vier tot zes weken uitgeschakeld als gevolg van een flinke scheur in haar lies. Ze mist daardoor het NK Sprint in Groningen en – belangrijker – het WK Sprint half januari in Moskou. Het is een flinke streep door de rekening van Timmer die toch al niet het fijnste seizoen uit haar carriere beleeft. (Foto: KNSB.nl)

De blessure van Timmer leek zich in eerste instantie bij terugkomst uit Nagano snel te herstellen. “Maar afgelopen zaterdag bij de training schoot het er weer een beetje in. Ik heb het de dagen erna bewust heel rustig aan gedaan, maar toen ik dinsdag in de training weer wat snelheidswerk deed, voelde ik het verergeren”, zegt Timmer in de Telegraaf.

Ze liet een MRI-scan maken in de Zwolle en daar bleek dat de spier niet minder dan 15 centimeter in de lengte gescheurd was: “Ik heb nu de knop omgezet en ga mijn uiterste best doen zo snel en zo goed mogelijk te revalideren”, aldus Timmer.

De schaatsster van DSB hoopt dat haar seizoen nog niet helemaal verloren is. Als ze op tijd herstelt kan ze meedoen aan de skate-off voor de wereldbekerwedstrijden. Mogelijk kan ze zich daar dan nog plaatsen voor het WK afstanden in Vancouver (12 t/m 15 maart).

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Het zit echt niet mee voor Marianne Timmer

  1. Pingback: Timmer en Bruintjes pakken laatste tickets Erfurt | Schaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>