Bob de Jong blijft nog een jaar bij VPZ

Hij wordt wel eens een ‘lastige jongen’ genoemd. Maar ik vind het een van de leukste en sympathiekste figuren binnen het schaatswereldje. Hij heeft geen kapsones en kijkt je recht in de ogen aan. Ik hou daar van. Okee .. hij presteert al meer een decennium uiterst wisselvallig en zal mede daardoor misschien wat lastig te coachen zijn. Maar de positieve uitschieters in zijn carriere zijn dan ook van wereldniveau en dat maakt heel veel goed. De breuk met team Telfort na het behalen van Olympisch goud in Turijn op de 10 kilometer verdient zeker geen schoonheidsprijs. Maar ik durf er toch geld op in te zetten dat dat zeker niet alleen aan hem lag. Daarom ben ik blij dat hij nu tot en met de Olympische Spelen onder de pannen is. Bob de Jong heeft zijn contract met het VPZ schaatsteam verlengd tot en met Vancouver in 2010.

Vlak voor het begin van het nieuwe schaatsseizoen werd bekend dat Bob onder de vleugels van VPZ het ijs op kon stappen. Zijn contract zou eind maart aflopen maar beide partijen zijn tevreden over het afgelopen seizoen en hebben besloten de samenwerking voort te zetten.

De Jong gaat onder de vlag van VPZ zijn Olympische titel op de 10.000 meter verdedigen. ‘Het prolongeren van zijn Olympische titel is Bob’s droom. We zijn blij dat VPZ hem de mogelijkheid biedt om deze droom te verwezenlijken,’ aldus Chiel van Praag, de zaakwaarnemer van Bob de Jong.

Net als afgelopen seizoen zal Bob de Jong in Duitsland blijven trainen. Tijdens internationale wedstrijden zal hij worden begeleid door de trainers van VPZ. Daarnaast zal De Jong deze zomer een aantal dagen actief deelnemen aan diverse trainingskampen van het VPZ schaatsteam.

Bron: VPZ Schaatsploeg.

Zie ook: Bob de Jong heeft pad gevonden (KNSB tv)

Lees ook:Ireen Wüst vlaggendrager slotceremonie PyeongChang
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>