Groenewold ‘doodziek’ van affaire Pechstein

De Nederlandse schaatswereld is geschokt door de dopingaffaire rondom Claudia Pechstein. In De Telegraaf zegt Renate Groenwold letterlijk dat ze er ‘dood- en doodziek van is’. Groenewold werd meerdere keren tweede achter Pechstein. Zo moest ze in 2002 bij de Olympische Spelen in Salt Lake City genoegen nemen met het zilver op de drie kilometer: ”Voor mij is ze keihard van haar voetstuk gevallen. Ik heb geen enkel respect meer voor haar. Ik ben perplex, maar vooral woedend.” (Foto: KNSB Huub Snoep)

Groenwold steekt haar boosheid niet onder stoelen of banken in de zaterdagkrant: “Ik weet niet hoe lang ze de boel al belazerd heeft, maar mijn gedachten gaan direct terug naar Salt Lake City. Er is niets erger dan olympisch goud te verliezen van iemand die later gepakt wordt. Pechstein heeft niet alleen zichzelf verneukt, maar iedereen om haar heen”

Toch ziet Groenewold nog wel een lichtpuntje, namelijk dat Pechstein door de schorsing ontbreekt in Vancouver bij de Olympische Winterspelen: “Maar daar kan ik nu even niet blij om zijn. Ik ben hier dood- en doodziek van.”

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Filmpje: Yara van Kerkhof in de medailletaxi
Lees ook:Filmpje: Suzanne Schulting in de medailletaxi
Lees ook:Filmpje: Marrit Leenstra in de medailletaxi

1 Reacties // Reageer

One thought on “Groenewold ‘doodziek’ van affaire Pechstein

  1. Tio

    Dat is niet eerlijk. Doping verziekt de sport. Dan kun je je verdere carriere wel vergeten met doping. Het is een schandaal. .Volgens mij zouden ze hun medaille in moeten leveren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>