Kemkers geeft woensdag persconferentie

UPDATE 17.13 uur: De persconferentie is afgelast!

Gerard Kemkers geeft woensdag aan het eind van de middag Nederlandse tijd (8.30 uur in Vancouver) een persconferentie over de foute wissel van Sven Kramer op de Olympische 10 kilometer. Op aanwijzing van Kemkers dook Kramer de binnenbocht in terwijl hij in de buitenbaan had moeten blijven. Door de blunder van de schaatscoach volgde diskwalificatie en liep Kramer zijn tweede gouden medaille mis. Wat vindt u? Moet Kemkers na deze gigantische mispeer de eer aan zichzelf houden en opstappen? Of is fouten maken menselijk en kan Kramer ondanks dit debacle gewoon verder met zijn coach? (Foto: tvmschaats.tv)

Op internetfora wordt sinds dinsdagavond druk gediscussieerd en gespeculeerd over de toekomst van Kemkers. Onder koppen als ‘Wat moet Kemkers?’ laat Nederland massaal reacties achter over een mogelijk vertrek van de coach. Wellicht wordt er woensdag meer duidelijk want dan wordt in Vancouver in alle vroegte de pers opgetrommeld voor een persconferentie.

Sven Kramer wilde na het incident geen uitspraken doen over de toekomst met zijn coach: ,,Natuurlijk ben ik hartstikke boos. Maar ik wil hier eerst intern over praten voordat ik er uitspraken over doe. Het is een dure fout, niet iets waar ik vier jaar voor train.”

Op initiatief van bondscoach Wopke de Vegt hebben Kramer en Kemkers enkele uren na de fatale wissel weer een gesprek met elkaar gevoerd in het Hilton-hotel, dat vlakbij de Richmond Olympic Oval ligt.  De Vegt wilde niet ingaan op speculaties over de gevolgen van het incident voor de samenwerking tussen pupil en coach: ,,Ze hebben een vertrouwensband opgebouwd en samen vele successen geboekt. Je beschadigt wel de relatie, maar niet het vertrouwen.”

Assistent-trainer Geert Kuiper denk ook dat er geen definitieve breuk komt: ,,Sven weet ook dat hij veel te danken heeft aan Gerard. Dat zal hij met zo’n moment niet vergeten.”

Volgens Henk Gemser moeten we nu “op weg naar verder”. Gewoon met Gerard Kemkers als coach: “Hij heeft geen besmettelijke ziekte en bovendien is het hem overkomen zonder dat hij dat wilde. En het is een kwaliteitscoach, daar is geen discussie over.”

Bronnen: Sport1/Telegraaf/NOS

Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Op weg naar PyeongChang: het lot van Sven

21 Reacties // Reageer

21 thoughts on “Kemkers geeft woensdag persconferentie

  1. Christa

    Vooralsnog is Gerard Kemkers een mens die fouten kan en mag maken; niets is menselijker dan dat. Dus lieve Gerard: ondanks je misser ben ik trots op je dat je Sven al die jaren zo goed hebt begeleid en gecoached zodat hij nu op het niveau van (in mijn ogen nog steeds) Olympisch Kampioen is gekomen! Ik weet zeker dat jij en Sven hier als overwinnaars samen uit komen!

      /   Reply  / 
  2. Timo

    Een fout de zo groot is dat het riekt naar een complot. Wie is de Mol? in Canada, presentatie Mart Smeets en Co. Lachende winnaar: Bob de Jong. Een fout zo groot dat de verliezer de dader een oer-Hollands scheldwoord naar zijn hoofd slingerde: klootzak. Niets meer en niets minder. Gerard Kemkers: een stuk huid dat de ballen bij elkaar moet houden. Een fout waarbij de Robben-wissel van Dick Advocaat ineens een schaakzet lijkt van Garry Gasparov. Een fout die we nooit zullen vergeten. Een fout die nu pijn doet, heel pijn. Maar ook een fout die de carrière van Sven Kramer van een glans zal voorzien. Want het enige mooier dan de pure kampioen, is de kampioen die ook weet wat verliezen is. Bedankt Gerard Kemkers. Je bent geen klootzak. Je hebt Nederland nu al de sportavond van de eeuw gegeven.

      /   Reply  / 
  3. Nynke

    Komt de persconferentie ook op tv? Ik vind het voor beide heel erg. Maar het is gebeurt, we moeten verder.!

      /   Reply  / 
  4. david kruijt

    waar is dat te zien of te horen???

      /   Reply  / 
    1. Christa

      Weet je het al? Wanneer en op welke zender? Ik kan het ook nergens vinden.

        /   Reply  / 
    2. Christa

      Op http://www.ad.nl staat nu: VANCOUVER – De persconferentie van TVM-coach Gerard Kemkers over de fatale wissel van Sven Kramer op de 10 kilometer waardoor hij goud misliep gaat niet door. Wel mogen journalisten morgenochtend kort vragen stellen voor de training.

        /   Reply  / 
  5. Jan Jaap

    Bedankt Gerard Kemkers. Je bent geen klootzak. Je hebt Nederland nu al de sportavond van de eeuw gegeven. lol

      /   Reply  / 
  6. Liek

    En ook ik ben benieuwd waar en of dit uitgezonden wordt.
    Zelfs op NOS.nl niets te bekennen. Dit is toch al te erg. Het lijkt me toch iets belangrijker dan een herhaling van Pauw en Witteman. Maar nee, Nederland 1, niks, NOS, niks, Site Olympische spelen, ook niks.

      /   Reply  / 
  7. Linda

    Ongelooflijk dat iedereen gelijk zó’n wereldcoach af loopt te zeiken gelijk. Hij maakt 1 fout. ok een grote maar als ie het wel goed had gezien was ie de hemel in geprezen.

    Hij zal zich al rot genoeg voelen.

      /   Reply  / 
  8. mariella

    Bizar dat het nergens wordt uitgezonden! er keken gister 6.7 miljoen mensen, denk dat er minstens zoveel naar deze pc willen kijken!

      /   Reply  / 
  9. Marianne

    het is een dure fout. maar ook Sven had na kunnen denken. Hoe dan ook het is gebeurd. Heeft vlgs mij geen zin om ook iemand maar af te zeiken.. Je zal er zelf maar staan…denk ik dan. We moeten verder. En met een topcoach, als Gerard, kan dit ook. Maar om gelijk met de grond gelijk gemaakt worden om een fout.. Fouten maken is menselijk.. Leer ervan

    er is 1 ding wat zeker waar is: Een verleden kan je niet veranderen. Maar aan een toekomst kan je alles nog veranderen.

    Mat andere woorden. Kom op Sven en Gerard.. samen staan jullie sterk en laat het ZIEN op de achtervolging.. Op naar GOUD !!

    Sven en Gerard , alle kracht en wijsheid en sterkte samen.. Ik hoop dat jullie samen tot een gesprek kunnen komen en elkaar recht in de ogen aan kunnen kijken..

    Voor Sven. Nederland zal je heus blijven steunen !! En de wereld weet nu ook zeker dat jij de sterkste schaatser bent.

      /   Reply  / 
  10. Liesbeth Kombrink Auteur

    De aankondiging van de persconferentie las ik op de Twitter van Telegraaf-verslaggever Twan Bovee. Ik vermoed dat hij ons (net als bij de lotingen) met tweets op de hoogte zal houden van wat er gebeurt op de persconferentie. Ik denk niet dat het ergens live wordt uitgezonden. Het is natuurlijk ook onduidelijk wat Kemkers gaat zeggen ..

      /   Reply  / 
  11. paul

    Gerard moet blijven en Sven blijven coachen dat er een fout is gemaak is wel duidelijk maar hij heeft sven gebracht waar hij nu is en daar veranderd een opstappen van gerard nu niets meer aan het is nu vooruit kijken en sven is nog zo jong die staat er over 4 jaar gewoon weer

      /   Reply  / 
  12. m.crispijn

    het zijn twee toppers en van grote klasse.die laten elkaar niet vallen zoals de regering wel deed.
    dit zijn duidelijk twee inteligente mannen!
    gefeliciteerd alle twee dit is een voorbeeld voor velen!

      /   Reply  / 
  13. -

    Op ad.nl staat dat de persconferentie niet doorgaat

      /   Reply  / 
    1. Christa

      Bedankt voor je berichtje.

        /   Reply  / 
  14. Jacqueline

    Beste Gerard,
    Een topcoach als jij verdient geen hoon. Je hebt zoveel sporters geholpen succes te behalen, dat kan niet in 1 keer over zijn.
    Je blijft een topper.

      /   Reply  / 
  15. Vincent

    Goed om te horen dat de persconferentie niet door gaat.
    Ik ben bang dat Gerard anders overhaaste beslissingen had genomen in de emotie van het moment. Rustig bij komen is nu het divies, voorbereiden op die ploegenachtervolging en nog eens terug denken aan alles wat wel goed ging (goud op de 5km in vancouver, zilver in turijn, 4 maal EK, 3 maal WK, vele world cups en wat al niet meer…)
    Gerard en Sven zijn tot gisteren altijd een gouden combinatie geweest, hopelijk zal deze ene (helaas grote) fout dat niet om zeep helpen. Het verlies van goud is hard maar hoort helaas ook bij topsport…

      /   Reply  / 
  16. Dennis

    Ohohoh wat zijn er toch veel bkrompen mensen in Nederland.
    In al die jaren waar er met de loftrompet wordt geschald, zou Gerard Kemkers nu volgens vele op moeten stappen. Wat een onzin.
    En omdat we toch niet weten wat we moeten vragen als journalist.
    Wat hadden Sven en Gerard dan moeten zeggen. Ik heb van onze concurenten een mooier bedrag gekregen… kom op zeg, tuurlijk was dit niet met opzet. Geloof maar gerust dat Gerard harder baalt dan Sven. Ook deze man heeft hier 4 jaar van zijn leven ingestoken.Dus spot maar lekker door, voor alle negatievelingen:Mischien kunnen we wel beter naar huis gaan. Veel kwalijker vind ik dat je geplaatst bent met een 4 mans bob en dat de stuurman dan zegt, Ik kan de baan niet handelen, dus teamgenoten zoek het maar uit. Jammer dat ik daar niets over hoor!!!!!
    Sven en Gerard. Laat ons over 2 dagen weer juichen!!! Die ploegen achtervolging maar winnen!!Succes heren zet hem op. Hier heb ik meer respect voor dan opgeven en je maten in de steek laten.
    Dennis

      /   Reply  / 
  17. Eelco

    Dennis,

    Eens wat betreft Gerard/Sven. Oneens wat betreft de bobbers. Of beter gezegd: Ik weet het niet. Misschien moeten we juist wel accepteren dat topsporters mensen zijn. Mensen die onzeker kunnen worden. Daardoor bang kunnen worden. Natuurlijk is het mooi als je je angsten dan kunt overkomen, maar soms lukt dat niet. En (ik heb dat op deze site al eerder geschreven): Het is maar sport. Dan maar geen medaille. Er gebeuren echt wel erger dingen.

      /   Reply  / 
    1. Dennis

      Eelco, helemaal mee eens,
      Zeker zijn er ergere dingen, mischien is het maar goed ook dat de bobslee niet meer meedoet, maar ik blijf het sneu vinden voor de overige 3 bobbers je laat toch je teamgenoten vallen vind ik.En op de OS geldt toch ook meedoen is belangrijker dan winnen, sommige krigen maar 1 kans voor zoeen evenement.
      Maar goed, we moeten meningen nu eenmaal respecteren.
      Dennis

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>