Filmpje: Verheijen kiest ook voor gezin

Vrij naar Wouter Bos (en Camiel Eurlings) plakte de NOS zaterdag bovenstaande kop boven een video van Carl Verheijen waarin hij commentaar geeft bij zijn afscheid: Ook Verheijen kiest voor gezin. Bij de wereldbekerfinale in Heerenveen schaatste Verheijen op de 5000 meter de allerlaatste wedstrijd van zijn lange carriere. De NOS sprak vooraf met hem. (Klik op de foto hiernaast om het interview te bekijken).

Verheijen eindigde op zijn laatste 5 kilometer als tiende. Tijdens het laatste rondje nam hij al uitgebreid afscheid van zijn fans op de tribunes van Thialf. Een mooi moment. Niet vaak gezien bij het langebaanschaatsen. Nog tijdens de wedstrijd begon hij al aan zijn ereronde. Nadat hij over de streep was gekomen nam hij uitgebreid de tijd om zijn coach Gerard Kemkers in de armen te vallen. Daarna kon hij aan de champagne ..

Ook na afloop van zijn laatste wedstrijd sprak de NOS met Carl Verheijen. Dat interview kunt u hier bekijken.

(Foto NOS)

Op de tribune bekeek de vrouw van Carl Verheijen, ex-schaatster Andrea Nuyt, de laatste race van haar man. Ze deed dat samen met hun twee dochters, Manouk en Lisan.

In zijn schaatscarriere won Verheijen vijf wereldtitels. Twee op de 10 kilometer en drie keer op de ploegenachtervolging. Hij won ook twee bronzen Olympische plakken, in 2006 in Turijn op de 10000 meter en op de team pursuit.

Ook als allrounder behaalde Verheijen successen. Bij de WK’s Allround in 2004 en 2007 werd hij derde. Op het EK Allround einde hij in 2002 en 2004 als tweede, en in 2005 en 2007 als derde. Daarnaast won Verheijen negen wereldbekerwedstrijden.

Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Filmpje: Waarom zijn Nederlanders zo goed in schaatsen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>