Juridische stappen Ingrid Paul tegen KNSB

Daar konden we op wachten .. dat er een verweer zou komen van Ingrid Paul tegen de KNSB. De schaatsbond heeft de coach geschorst voor een poging tot omkoping tijdens de Winterspelen van Turijn in 2006. Paul laat het niet alleen bij woorden, dinsdag kondigde ze in een persverklaring juridische stappen aan.

Ingrid Paul spreekt de beschuldigingen in het onderzoeksrapport van de Commissie Turijn tegen: ”Ik sta perplex van de door NOC*NSF en KNSB opgelegde sancties en ben verbijsterd over de gang van zaken”, schrijft ze.

NOC*NSF en de KNSB maakten zaterdag bekend dat ze tot en met de Winterspelen van 2014 in Sotsji niet meer willen samenwerken met Paul en haar toenmalige pupil Gretha Smit. Ze komen beiden bovendien een jaar lang niet in aanmerking voor een licentie van de schaatsbond.

De commissie-Turijn acht bewezen Paul en Smit een geldbedrag hebben geboden aan de Poolse rijdster Katarzyna Wojcicka om zich terug te trekken van de 5000 meter. Daardoor zou eerste reserve Smit alsnog aan de start kunnen verschijnen.

Paul schrijft verder: ‘‘Ik kreeg een dag voor de publiekelijke bekendmaking van de sancties dit bericht thuisbezorgd zonder een kans gekregen te hebben om in gesprek te komen met de KNSB en NOC*NSF. Er is door hen geen hoor en wederhoor toegepast. Ik bestrijd met klem de beschuldigingen.”

Het wachten is nu op een officieel protest van Gretha Smit. Ze liet zaterdag al weten verbijsterd te zijn over de straf die haar is opgelegd. Smit zegt zich van geen kwaad bewust te zijn.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Irene Schouten legt uit wat Mass Start is
Lees ook:Kramer, Verweij, Schouten en Van der Weijden naar finale Mass Start
Lees ook:Filmpje: Marrit Leenstra in de medailletaxi
Lees ook:Ireen Wüst vlaggendrager slotceremonie PyeongChang

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Juridische stappen Ingrid Paul tegen KNSB

  1. Hans

    Ik vraag me af of Gretha Smit wel de moeite neemt om juridische stappen te ondernemen. Ik zou het beslist doen! Een zaak, dat in 2006 al speelde en toen bij de KNSB eveens bekend was, werd pas in december 2009 opgestart. En dat na een NOS-reportage van Bert Maalderink. Heel frappant is, dat Gerard Dielessen toen nog in dienst van de NOS was.
    Doekle Terpstra was op dat moment niet in dienst van de KNSB.

    Beide heren, Gerard Dielessen namens het NOC*NSF en Doekle Terpstra van de KNSB hebben de desbetreffende straffen in 2010 uitgesproken.

    Een beetje vreemd!

      /   Reply  / 
    1. Dick

      Weet je wat nog vreemder is….. Gretha Smit is -in mijn optiek- alleen “gebruikt” door dhr. A. Krook en mevr. I Paul door briefjes door te geven aan de Poolse schaatster met daarop, naar alle waarschijnlijkheid, een geldbedrag. En natuurlijk ook in haar voordeel…. Maar… Hoe kan het dat dhr. A. Krook geheel “buiten schot” blijft…..? Terwijl hij -misschien- juist degene is geweest die dit allemaal heeft geïnitieerd… daar hij de verantwoordelijke man op dat moment was….. Dus als Gretha & Ingrid schuldig bevonden zijn moet hij dat toch ook zijn…. e.e.a. uit betrouwbare bronnen….

        /   Reply  / 
  2. Johannes

    Dan is het toch des te triester, dat Gretha Smit door de KNSB en NOC/NSF is gestraft. Ook al heeft Smit de schaatsen al lang aan de wilgen gehangen.
    Trouwens, er zouden nog meer veel en veel belangrijker personen “buiten schot” zijn gebleven.
    En dat vermoeden heeft volgens mij ook Jan Loorbach van het NOC*NSF, die het eindrapport destijds presenteerde.
    Op juridische feiten lijkt mij de straf voor Gretha Smit ongegrond.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>