Timmer stapt uit sprinttoernooi

Marianne Timmer komt niet meer in actie op het NK Sprint in Heerenveen. De voormalig Nederlands en wereldkampioene sprint eindigde op de eerste 500 meter op een teleurstellende 14e plaats. Timmer werd kort voor het NK geplaagd door griep en kon daardoor niet optimaal presteren. 

Timmer had naar eigen zeggen gehoopt op ‘een wondertje’ maar dat bleef helaas uit in Thialf. Door haar tegenvallende tijd op de eerste 500 meter is het een onmogelijke opgave geworden om zich te plaatsen voor het WK Sprint. Alleen de eerste vier van het NK krijgen in principe een ticket voor dat kampioenschap.

Omdat de rijdster van Team Liga nog steeds grieperig is, heeft ze besloten om geen verdere gezondheidsrisico’s te nemen. Timmer laat het NK verder voor wat het is …

Zullen we haar nog terugzien op het ijs? Erben Wennemars denkt van niet. Hij schreef maandagmiddag op Twitter: Ik ben bang dat we Marianne Timmer haar laatste wedstrijd hebben zien rijden vandaag..

 

Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit
Lees ook:Loting 500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit dames PyeongChang 2018
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>