Smeekens wint eerste 500 meter

De heren sprinters zijn voornemens om er dit jaar een waanzinnig spannend kampioenschap van te maken! In Heerenveen won Jan Smeekens maandag met een rappe 35’04 de eerste 500 meter. Titelverdediger Stefan Groothuis werd tweede in 35’26. De derde plaats was verrassend voor Jan Bos die met 35’51 duidelijk solliciteert naar een startbewijs voor het WK Sprint. (Foto: KNSB)

Ook de nummer vier – Jacques de Koning – blijft met 35’54 in de race voor de tickets. Net als Kjeld Nuis die met 35’65 een persoonlijk record noteerde in Thialf.

Simon Kuipers had grote moeite met de laatste binnenbocht. Hij bleef overeind maar kwam ver in de baan van zijn tegenstander terecht. Met 35’75 werd hij zevende.

Hein Otterspeer kwam helaas ten val op de eerste 500 meter. Hij moet dus nog drie gruwelijk snelle afstanden rijden op het NK Sprint om te mogen hopen op een aanwijsplek voor het WK.

Klik hier voor de volledige uitslag van de eerste 500 meter heren (sprint).

Klik hier voor het tussenklassement heren na één afstand (sprint).

Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter
Lees ook:Achtereekte Olympisch kampioene 3000 meter
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>