Margot Boer sprintkampioene 2011

Margot Boer heeft dinsdag in Heerenveen de nationale sprinttitel overgenomen van Annette Gerritsen. Het is voor Boer de tweede keer dat ze tot Nederlands kampioene wordt gekroond. In 2009 was ze in Groningen ook de sterkste.

Het kampioenschap kende bij de dames dit jaar jammergenoeg weinig spanning. Gerritsen presteerde na een hamstringblessure nog niet op de toppen van haar kunnen, waardoor het voor Boer ‘een makkie’ was om het NK Sprint op haar naam te schrijven.

De afsluitende 1000 meter werd in Thialf gewonnen door Ireen Wust in 1’16’52. Laurine van Riessen reed met 1’16’66 de tweede tijd.

Boer noteerde 1’16’85, goed voor de derde tijd en genoeg om de titel op te eisen. Achter Boer werd Annette Gerritsen tweede en Laurine van Riessen derde.

Ireen Wüst legde beslag op de vierde plaats in het eindklassement en daarmee waarschijnlijk ook op de ticket voor het WK Sprint. De KNSB vaardigt in principe de top-4 van het NK Sprint af naar het wereldkampioenschap over drie weken in Heerenveen.

Klik hier voor de volledige uitslag tweede 1000 meter dames.

Klik hier voor het eindklassement dames NK Sprint 2011.

 

Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter
Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Achtereekte Olympisch kampioene 3000 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>