Ojee .. Timmertje stopt ermee!

Marianne Timmer is per direct gestopt met schaatsen. De drievoudige Olympisch kampioene zet daarmee een punt achter een indrukwekkende schaatscarrière. De kopvrouw van Team Liga nam het besluit nadat ze maandag het NK Sprint noodgewongen verliet vanwege teleurstellende prestaties. Timmer was grieperig maar begon tegen beter weten in toch aan het kampioenschap, hopend op een wondertje. Dat bleef helaas uit ..

Door de griep was Timmer niet fit genoeg om mee te strijden voor de podiumplaatsen. Omdat het NK Sprint ook als selectiewedstrijd geldt, gooide de schaatsster daarmee ook de handdoek in de ring voor de overige wedstrijden van dit seizoen. Onder meer voor het WK Sprint, over drie weken in Heerenveen.

Timmer was al van plan om er na dit seizoen mee te stoppen. Maar door de ongelukkige samenloop van omstandigheden heeft ze nu besloten om er met onmiddellijke ingang een punt achter te zetten.

”Ik ben altijd onafhankelijk geweest en dat wil ik blijven tot het bittere eind. Ik houd de eer aan mezelf”, vertelde ze aan de NOS en de Telegraaf.

 

Timmer (36) werd in haar loopbaan driemaal olympisch kampioene. In 1998 won ze in Nagano goud op de 1000 en 1500 meter. Acht jaar later kroonde ze zich bij de Winterspelen van Turijn wederom tot de beste, op de 1000 meter. In 2004 slaagde ze er als enige Nederlandse vrouw in de wereldtitel sprint te veroveren.

Ook vorig seizoen werd Timmer al geplaagd door tegenslag. Ze was van plan om afscheid te nemen bij de Winterspelen van Vancouver. Bij de World Cup in november 2009 brak ze haar hielbeen waardoor die droom in rook opging.

Daarop besloot ze om haar loopbaan met een jaar te verlengen om afscheid te kunnen nemen bij het WK afstanden in Inzell. Ook dat afscheid is haar niet gegund .. Echt ontzettend jammer!

Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Havard Lorentzen Olympisch kampioen 500 meter
Lees ook:Ireen Wüst vlaggendrager slotceremonie PyeongChang
Lees ook:Achtereekte Olympisch kampioene 3000 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>