Groothuis wint NK Sprint 2012

Zelden zo’n spannend NK Sprint gezien als dit jaar! In de slotrit van de 1000 meter streden Stefan Groothuis en Hein Otterspeer om de titel. De ervaren Groothuis kwam als winnaar uit de bus. Met een supersnelle 1’08’85 gaf de titelverdediger Otterspeer letterlijk het nakijken. Het is voor Groothuis de vierde nationale sprinttitel op rij, in totaal won hij het NK Sprint al vijf keer.

Geen nationale sprinttitel dus voor Otterspeer. Hij mag daarentegen wel een fraaie troostprijs in ontvangst nemen. Zijn tweede plaats in het eindklassement levert hem een startbewijs op voor het WK Sprint in Calgary. Ook Sjoerd de Vries (derde) en Pim Schipper (vierde) mogen eind januari van start gaan in Canada.

Michel Mulder reed de tweede tijd op de afsluitende 1000 meter: 1’09’36. Pim Schipper werd derde in 1’09’40 en Sjoerd de Vries vierde: 1’09’47.

Klik hier voor de volledige uitslag van de tweede 1000 meter heren.

Klik hier voor het eindklassement heren NK Sprint 2012.

Kwalificatie World Cup

Hein Otterspeer en Michel Mulder hebben op basis van hun prestaties op het NK Sprint het vierde en vijfde ticket bemachtigd voor de komende wereldbekerwedstrijden op de 1000 meter. Stefan Groothuis, Kjeld Nuis en Sjoerd de Vries waren al eerder zeker van WB-deelname op de kilometer.

Lees ook:Loting 500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 1000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>