Jorien ter Mors Nederlands kampioene 1500 meter

Een verrassende kampioene op de 1500 meter dames, vrijdag bij het NK Afstanden in Heerenveen. Niet de gedoodverfde winnares, Olympisch kampioene Ireen Wust, maar shorttrackster Jorien ter Mors pakte de nationale titel op de schaatsmijl.

Met 1’55’88 noteerde Ter Mors een nieuw kampioenschapsrecord en bleef ze als enige onder de 1´56 in Thialf. Een nadrukkelijke sollicitatie naar een medaille in februari bij de Spelen in Sochi!

Ook Lotte van Beek bleef met 1’56’11 Ireen Wüst voor. De Brabantse titelverdedigster moest met 1’56’37 genoegen nemen met de derde tijd, en dus het brons op de 1500 meter.

Marrit Leenstra werd vierde in 1’56’83, Jorien Voorhuis vijfde met 1´58´67.

World Cups

Annouk van der Weijden noteerde  1´58´71, de zesde tijd. Normaal gesproken zou ze daarmee buiten de boot vallen voor de wereldbekertickets. Maar omdat Jorien ter Mors al had aangegeven geen gebruik te zullen maken van het startbewijs, mag Van der Weijden toch mee naar Calgary en Salt Lake City.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter dames.

Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter
Lees ook:Nao Kodaira Olympisch kampioene 500 meter
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit dames PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 500 meter dames PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>