Vierde Spelen voor Bob de Jong

Bob de Jong mag in februari voor de vierde keer in zijn schaatscarriere meedoen aan de Olympische Winterspelen. Hij was erbij in Nagano, Salt Lake City en Turijn. En in 2010 staat hij in ieder geval aan de start van de 5000 meter in Vancouver. De Jong veroverde het ticket zondag met de winst op de 5 kilometer tijdens het Aegon Kwalificatietoernooi in Thialf. Alleen de winnaar kon zich dit weekend rechtstreeks plaatsen voor de Spelen. En Bob de Jong flikte het! Hij won de 5000 meter in 6’14’12, een supertijd voor Thialf!

In totaal zijn drie Olympische startplekken op de 5 kilometer bij de mannen te vergeven. Sven Kramer had met zijn World Cup-overwinning in Berlijn al een ticket in de wacht gesleept geplaatst. En door de afmelding van Koen Verweij en Bob de Vries  (Verweij is geblesseerd aan zijn rug en De Vries is ziek) kan er voor het laatste ticket pas gestreden worden tijdens het tweede Olympische kwalificatietoernooi in januari.

Grote verliezer was zondag in Thialf Carl Verheijen. Hij eindigde met 6’15’70 vlak achter Bob de Jong. In een thriller van een rit werd hij op de valreep verslagen. Je zou zeggen dat hij dus bijna net zoveel recht heeft op een ticket naar Vancouver. Maar door het ‘oerwoud van selectieregels’ moet Verheijen zich nu in januari opnieuw bewijzen tijdens het AKT-2. Wat een waanzin!

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter heren.

Lees ook:Ireen Wüst vlaggendrager slotceremonie PyeongChang
Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging
Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>