Interview: geen Spelen voor Wennemars

Schaatsdrama! Erben Wennemars kan de Olympische Winterspelen van Vancouver vergeten. Op het AKT in Heerenveen was hij slechts 0,01 seconde te langzaam voor het vierde ticket op de 1500 meter. Dat gaat nu zo goed als zeker naar Sven Kramer. Dinsdag zag Wennemars ook al zijn missie op de 1000 meter mislukken. Alleen als er een plek open blijft op de ploegenachtervolging heeft hij nog een kans om erbij te kunnen zijn in Canada. Klik op de foto voor een emotievol interview van Studio Sport waarin Erben Wennemars zich realiseert dat hij zijn laatste grote wedstrijd heeft geschaatst ..

Toen de tijd van Kramer op het scorebord verscheen, legde Wennemars moedeloos het hoofd in zijn handen en liet hij z’n tranen de vrije loop. Manmoedig gaf hij een eerste reactie voor de NOS, waarna hij rap wegbeende naar de kleedkamer. Daar probeerde Wennemars de controle over zijn emoties te hervinden: ,,Op dit moment is het een achtbaan in mijn hoofd”.

De suggestie dat Kramer zijn Olympische startplek op de 1500 meter zou kunnen afstaan aan zijn 34-jarige ploeggenoot, wees Wennemars resoluut van de hand: ,,Ik zou nooit, nooit, nooit de plek van Sven willen innemen. Ik ben geen zielige oude man die cadeautjes wil krijgen.”

Aan het eind van het interview kwam het besef en de berusting: ,,Het is een keer afgelopen. Ik zal het missen.”

Bron: NOS / KNSB

Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje: shorttracksters in de medailletaxi
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>