Sábliková pakt eerste goud op 3000 meter

De Tsjechische Martina Sábliková heeft in Vancouver haar eerste Olympische titel veroverd. De Tsjechische maakte – net als Sven Kramer – alle torenhoge verwachtingen waar en won het goud op de 3000 meter in 4’02’53. De Duitse Stephanie Beckert reed naar het zilver (4’04’62). De Canadese Kristina Groves pakte voor de ogen van het thuispubliek brons (4’04’84).

Ireen Wust raakte haar Olympische titel van Turijn kwijt. Ze werd in de Richmond Olympic Oval zevende in 4’08’09. Wüst opende razendsnel en pakte twee seconden voorsprong op Sábliková. Maar in de laatste drie ronden zakte ze ver terug.

Voor de microfoon van de NOS reageerde Ireen Wust zwaar teleurgesteld: ,,Ik voelde me goed voor de race, had er heel veel zin in. Mijn eerste rondje was erg snel, daar schrok ik van. Ik denk dat ik dat later in de race heb moeten bekopen.” Wüst was niet echt blij met haar zevende plek. ,,Die voelt als een nederlaag. Het is geen mooie klassering, maar aan de andere kant heb ik nu wel de ideale benen voor de 1500 meter.”

 

Renate Groenewold eindigde als tiende (4’11’25). Debutante Diane Valkenburg werd elfde in Vancouver (4’11’71).

Groenewold ondervond enige hinder van een lange dweilpauze in de Olympic Oval. Door een kapotte Zamboni die veel water verloor op het ijs ontstond een kwartier vertraging. De Nederlandse kwam in de eerste rit na de pauze in actie.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 3000 meter vrouwen.

Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter
Lees ook:Achtereekte Olympisch kampioene 3000 meter
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>