Margot Boer vierde op 500 meter

Sang-Hwa Lee goud 500 meterOef .. dat was even slikken voor Nederland op de 500 meter dames. De tranen van Annette Gerritsen na haar val in de eerste race. En Margot Boer die met de vierde plek net naast een medaille greep. Spannend was het wel! Met opnieuw een Zuid-Koreaanse vlag in top. Want niet Jenny Wolf maar Sang-Hwa Lee pakte dinsdag in Vancouver het goud. Wolf won het zilver, dat zal pijn doen bij de Duitse. Het brons ging naar de Chinese Beixing Wang. (Foto: www.vancouver2010.com)

Het was wel tot het eind spannend in de Richmond Olympic Oval. Want Lee hield uiteindelijk slechts o,04 seconden over op Wolf. In de tweede rit versloeg de Duitse de Zuid-Koreaanse ook maar het bleek niet genoeg voor de titel.

Margot Boer, die al vierde stond na de eerste 500 meter, reed een uitstekende tweede race (38’36) maar kwam net tekort voor een medaille. In de eerste race klokte ze 38,51. Ondanks de vierde plek was Boer na afloop blij met haar Olympisch diploma. (Klik op de foto voor de reactie van Margot Boer)

Voor Annette Gerritsen zat de 500 meter er al na één rit op. De Nederlandse opende razendsnel (10,44), maar ging in de eerste bocht jammelijk onderuit. ,,Ik maakte net voor het ingaan van de bocht een misslag en kwam op de punt van mijn schaats terecht. Dan klap je voorover”, vertelde ze. Na afloop vocht Gerritsen in een gesprek met Bert Maalderink tegen de tranen. (Klik op de foto voor de beelden)

Thijsje Oenema werd vijftiende, Laurine van Riessen negentiende.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter dames.

Lees ook:Irene Schouten en Koen Verweij winnen brons op Mass Start
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Achtereekte Olympisch kampioene 3000 meter
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>