Shani Davis prolongeert Olympische titel

Shani Davis goud 1000 meterShani Davis heeft woensdag in Vancouver zijn Olympische titel op de 1000 meter geprolongeerd. De Amerikaan was de enige die er in de Richmond Olympic Oval in slaagde om onder de 1’09 te blijven: hij pakte het goud in 1’08’94. Oranje bleef woensdag opnieuw met lege handen achter in Canada. Een klap die hard is aangekomen in het Nederlandse schaatskamp, vooral omdat de verschillen op de 1000 meter zo klein waren. Het aantal schaatsmedailles blijft steken op één:  de gouden plak van Sven Kramer op de 5000 meter. Zou het nog goed komen? (Foto: www.vancouver2010.com)

Tae-Bum Mo – daar is ie weer – schaatste naar het zilver (1’09’12). Het is de tweede plak voor de Koreaan. Maandag won hij het goud op de 500 meter. Het brons ging naar Chad Hedrick: 1’09’32. Dat wordt nog oppassen voor de Amerikaan zaterdag op de 1500 meter!

Stefan Groothuis was de beste Nederlander op de meest ondankbare plek die je kunt bedenken. Hij werd vierde in 1’09’45. Slechts 13 hondersten achter Hedrick! Erg knap van Groothuis. Zeker als je bedenkt dat hij nog maar net hersteld was van een infectie aan de luchtwegen.

Mark Tuitert werd – als gevolg van een slippertje dat hem waarschijnlijk het brons heeft gekost – vijfde in 1’09’48. Simon Kuipers finishte als zesde in 1’09’65. Jan Bos  kwam niet verder dan de twaalfde plaats (1’10’29).

Jac Orie, coach van de Control-rijders Groothuis, Tuitert en Kuipers, was na afloop van de 1000 meter zwaar teleurgesteld: ,,Ik had liever dat ze 35e waren geworden in plaats van vierde, vijfde en zesde. Ik ben boos. Het zijn verschrikkelijke kloteplekken. Voor de 1500 meter wordt het gewoon alles of niets. Of op het podium of helemaal niets. Klaar.”

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1000 meter heren.

Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Filmpje: Esmee Visser in de medailletaxi
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Filmpje: Yara van Kerkhof in de medailletaxi
Lees ook:Nao Kodaira Olympisch kampioene 500 meter

1 Reacties // Reageer

One thought on “Shani Davis prolongeert Olympische titel

  1. R@M

    Ok GIRLS, Lady’s night in Canada! We so proud on the 3 we have now. You go girls….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>