Bronzen Bob viert gewoon zijn feestje

Ik kan het hem niet kwalijk nemen hoor .. dat Bob de Jong dinsdagavond in het Holland Heineken House gewoon zijn feestje vierde. Ik vergeef het hem zelfs dat hij na de medaille-uitreiking in de Richmond Olympic Oval de Olympisch kampioen Lee op de schouders nam. Sommige mensen spreken er hier schande van. Noemen het ‘oncollegiaal gedrag’. Dat vind ik echt onzin. Het lijntje tussen winnen en verliezen in de topsport is flinterdun. Dit keer heeft Kramer vette pech en staat De Jong aan de goede kant. Bob, gefeliciteerd met je bronzen plak!

In het Holland House werd Bob de Jong gehuldigd door KNSB-voorzitter Doekle Terpstra. Daarna gingen de Oranje-supporters los op de klanken van ‘s werelds beste DJ, Armin van Buuren.

Klik hier voor meer foto’s van de huldiging van Bob de Jong.

Klik hier voor een filmpje van de huldiging (NOS).

,,Ik zat niet in mijn race”, vertelde De Jong op het podium. ,,Op een gegeven moment ben ik overgegaan op keihard werken. Ik dacht bij de fout van Kramer: dit kan niet waar zijn. Dit gun je niemand. Op dat moment kon ik met brons ook nog niet blij zijn, nu wel. Mijn serie is compleet. Ik heb goud, zilver en brons.”

Lees ook:Filmpje: Carlijn Achtereekte in medailletaxi
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Filmpje: Esmee Visser in de medailletaxi
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Nederlandse dames op gemak naar finale ploegenachtervolging

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bronzen Bob viert gewoon zijn feestje

  1. Paul

    Hier had mijn inziens enige bescheidenheid en ingetogen vreugde gepast. Het is niet de prestatie van Bob, maar de blunder van Kemkers geweest die voor een medaille heeft gezorgd. Buiten dat, vier jaar trainen en dan nog gedold worden door een Koreaanse nieuwkomeling… dat geeft te denken over het echte talent van Bob de Jong. Maar goed, olympische medaillewinnaars, zeker de schaatsende, worden door de goegemeente nou eenmaal geïdealiseerd. De meerderheid heeft altijd gelijk, dus hoezee Bob! Maar je mag blij zijn dat mijn oma niet meedeed!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>