Nederland niet in finale achtervolging

De tegenstelling en deceptie konden niet groter .. terwijl op de tribune van de Richmond Olympic Oval nog werd nagejuicht over het goud voor Nicolien Sauerbreij bij het snowboarden, kregen de Nederlandse mannen in de halve finale van de ploegenachtervolging op het ijs klop van de Verenigde Staten. Waar de hele natie hoopte dat Sven Kramer het drama van de 10 kilometer nog een beetje goed kon maken met goud op de team pursuit, werd hij samen met Mark Tuitert en Jan Blokhuijsen verslagen door team USA. 

In de finale strijden Canada en de Verenigde Staten zaterdag om het goud. Nederland moet vechten om het brons met Noorwegen.

De mannen van Noorwegen (3’43’45) kwamen in de halve finale tegen Canada twee ronden voor het einde in de problemen. Het thuisland scherpte het eigen Olympisch record (dat in de kwartfinale was gevestigd) nog wat verder aan tot 3’42’22.

De Nederlandse heren (3’43’11) liepen vanaf het begin van de wedstrijd achter op de Amerikanen Chad Hedrick, Jonathan Kuck en Brian Hansen (3’42’71). In de laatste ronden pakte Oranje nog wel wat terug maar de versnelling kwam te laat.

Een stevig balende Sven Kramer gaf na afloop commentaar bij de NOS: ,,Dit is pittig, klote. Echt totaal niet wat ik van de Olympische Spelen verwacht had. Er was totale miscommunicatie in de rit. We hebben ons totaal niet gehouden aan de strategie die we van tevoren hadden bepaald. Maar het is een teamsport. Ik kan wel zeggen: Bij mij ging het heel goed, en ik heb niks verkeerd gedaan. Maar dat helpt niks, want je moet het met z’n allen doen.”

Het brons dat Oranje zaterdag nog kan winnen interesseert Kramer duidelijk weinig: ,,Daar heb ik niks aan.” Om het goud voor Nicolien Sauerbreij kon Kramer nog wel even glimlachen als een boer met kiespijn. Zij maakte de rol van topfavoriet wel waar: ,,Daar weet ik alles van. Breek me de bek niet open.”

Klik hier voor de uitslag van de halve finales heren team pursuit.

De finale ploegenachtervolging heren wordt zaterdag verreden in de Richmond Olympic Oval. De geplande starttijd is 21.51 uur Nederlandse tijd.

Klik hier voor de loting van de finale ploegenachtervolging heren.

Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit
Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit
Lees ook:Nederlandse dames op gemak naar finale ploegenachtervolging
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederland niet in finale achtervolging

  1. bino

    Gelukkig hebben we Nicolientje nog.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>