Toch prijzengeld bij Marathon Cup

Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen. Voor de eerste wedstrijd van het nieuwe marathonseizoen is het mosterd na de maaltijd. Maar de KNSB en hoofdsponsor KPN zijn er toch nog in geslaagd om een prijzenpot te vullen voor de marathonschaatsers. KPN betaalt het prijzengeld uit eigen zak. (Foto: Twitter Martijn Kromkamp)

KPN bood zich eerder dit seizoen aan om naast het langebaanschaatsen ook de marathons te sponsoren. In overleg met de schaatsbond werd ervoor gekozen om het geld te steken in de organisatie van he maximale aantal wedstrijden.

Er bleef geen geld meer over om de prijzenpot te vullen want een subsponsor werd niet gevonden. De marathonschaatsers zouden dus het hele seizoen voor de eer van de overwinning hun rondjes moeten rijden. Dat leverde vele zure reacties op van marathonschaatsers. Zo zette Martijn Kromkamp bovenstaande foto op Twitter.

Uiteindelijk heeft KPN dus toch besloten om het prijzengeld uit eigen zak te financieren. Hans Koeleman, directeur Corporate Communicatie van KPN: “We hebben we in goed overleg met de KNSB besloten om ook de prijzenpot alsnog te ondersteunen. De marathonschaatsers zijn immers ook de helden die straks, als er natuurijs komt, zullen strijden op het ijs.”

Bron: KNSB

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Irene Schouten legt uit wat Mass Start is
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Volg Schaatsen.blog.nl op Facebook en Twitter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>