Corendon is schaatsteam van formaat

Woensdag vond in Thialf de presentatie plaats van Team Corendon, het schaatsteam van Renate Groenewold en Peter Kolder. Waar andere teams inkrimpen of opsplitsen gaat Corendon het seizoen 2012-2013 in met een groot aantal rijders: zeven vrouwen en vier mannen om precies te zijn. Een ploeg van formaat dus!

(Foto: Team Corendon)

Team Corendon bestaat uit de dames Carlijn Achtereekte, Floor van den Brandt, Natasja Bruintjes, Roxanne van Hemert, Marije Joling, Jorien Voorhuis en Annouk van der Weijden.  De mannen in de ploeg zijn Bas Bervoets, Rienk Nauta, Pepijn van der Vinne en Karsten van Zeijl.

Naast aandacht voor het team zelf, stond ook het maatschappelijke en sociale karakter van Team Corendon centraal tijdens de presentatie. Zo kunnen de schaats(st)ers opleidingen volgen tijdens hun schaatscarrière en wil het team maatschappelijk betrokken zijn bij organisaties die er toe doen in onze samenleving.

Coach Renate Groenewold is al een tijd ambassadeur van KiKa. Toen daar een facebookactie van Corendon bij kwam, was de link met deze organisatie snel gelegd. Tijdens de ploegpresentatie werd KiKa dan ook voorgesteld als nieuwe maatschappelijke partner van Team Corendon.

Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit
Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>