Duitse topvrouwen mijden 1500 meter

Een heel jaar leeft schaatsland toe naar het wereldkampioenschap, maar als het puntje bij paaltje komt, doen een heleboel rijders niet mee. Tot mijn verbazing heeft de 1500 meter voor vrouwen vanavond maar negentien deelnemers. Vooral het ontbreken van de Duitse toppers is opvallend. De reden van Friesinger’s afmelding is bekend. Maar dat ook Claudia Pechstein en Daniela Anschutz niet aan de start staan, had ik niet verwacht.

De vrouwen schijnen zich te willen sparen voor de ploegenachtervolging. Ook de Russische dames laten om die reden verstek gaan. De ‘metrische mijl’ lijkt vanavond daardoor een Nederland / Canada-strijd te worden. Wordt het Ireen Wüst of toch Cindy Klassen? Of gaat Nesbitt of Groves voor een verrassing zorgen? Vanavond 20.00 uur (Nederlandse tijd) op de ijsbaan van Salt Lake City. Of gewoon op Nederland 3.

Lees ook:Nederlandse dames op gemak naar finale ploegenachtervolging
Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit

1 Reacties // Reageer

One thought on “Duitse topvrouwen mijden 1500 meter

  1. Linda

    Pechstein en Anschütz sparen zich juist voor de 3km de dag erop. De ploegenachtervolging is voor hun niet de hoogste prioriteit, maar de 3 en 5km waarbij ze medaillekansen hebben in tegenstelling met de 1500.

    Dat de Russinnen niet mee doen had ik niet verwacht.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>