Nederlanders stellen teleur op de 1000 meter

Geen hollands glorie op het podium vandaag op de duizend meter. Wennemars (vierde), Nijenhuis (achtste) en Kuipers (dertiende) kwamen niet aan de toptijd van Shani Davis (foto) die net geen wereldrecord reed, maar wel de sterkste was. Een echte Davis-race met een trage opening en een fantastisch laatste rondje. Morrison eindigde als tweede, Lee (niet de winnaar van de 500 maar die andere) werd derde. Valt de Nederlanders wat te verwijten?

Eigenlijk niet. Wennemars is moe na een lang, vol seizoen. Nijenhuis kampt met een liesblessure. Kuipers heeft het hele seizoen al last van lies én rug. Toch is het jammer. Want wat mooi was die tijd dat de Nederlanders (onder leiding van de nu verguisde Peter Mueller) de duizend meter volledig domineerden.

"Ik ben behoorlijk teleurgesteld. Ik had het gevoel dat er meer in zat”, was de reactie van een balende Wennemars. Maar hij –en ook Simon Kuipers- krijgen morgen op de 1500 meter een herkansing. Kleine kanttekening: ook dan zijn Davis en Morrison van de partij…

Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Filmpje: Jorrit Bergsma in de medailletaxi
Lees ook:Filmpje: Carlijn Achtereekte in medailletaxi
Lees ook:Filmpje: Jorien ter Mors in medailletaxi
Lees ook:Filmpje: shorttracksters in de medailletaxi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>